Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Διαμαρτυρία πολιτών κόντρα στην "ανάπλαση" του Πάρκου Αγρινίου - Ο αγώνας συνεχίζεται - Τι λένε οι νομικοί


Κινητοποίηση με συγκέντρωση  διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γύρω στα 50 άτομα στο πάρκο Αγρινίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα έργα της ανάπλασης. Αφορμή για να επιλεγεί η σημερινή ημέρα υπήρξε το γεγονός πως τα έργα ξεκίνησαν ουσιαστικά χθες.

DSCN5315

Θυμίζουμε πως με στόχο την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων και τη ματαίωση του έργου της ανάπλασης προσέφυγαν στο ΣτΕ 23 πολίτες ωστόσο το δρόμο για την έναρξη των έργων άνοιξε η υπ΄ αρίθμ. 293 /2013 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα.

Παρά την απόφαση λοιπόν σήμερα στις 11 το πρωί , νεαρής κυρίως ηλικίας άτομα, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο εμποδίζοντας τους εργάτες να εργασθούν. Επωδός των διαμαρτυρόμενων ήταν πως «δεν θα επιτρέψουν να καταστραφεί το πάρκο» ενώ άτομο που μετέχει στην πρωτοβουλία των 23 πολιτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ ανέφερε πως ετοιμάζεται και δεύτερη προσφυγή με νεότερα στοιχεία. «Ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα» άλλωστε έχουν προϊδεάσει .

Σημειωτέον πως επί του θέματος η δημοτική αρχή όταν σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ σημείωσε πως «η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού εξέτασε επί της ουσίας τη προσφυγή, απάντησε και απέρριψε όλες τις ενστάσεις, δικαιώνοντας σημείο προς σημείο τις θέσεις και τις απόψεις του Δήμου Αγρινίου, όπως αυτές εκφράζονται με τη μελέτη του έργου, που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι ο Δήμος Αγρινίου, μελέτησε και σχεδίασε το έργο της ανάπλασης, με σεβασμό στην νομιμότητα και την απαιτούμενη οικολογική ευαισθησία και ότι ο πραγματικός στόχος όσων προσέφυγαν στο ΣτΕ, ίσως πρέπει να αναζητηθεί αλλού και όχι σε περιβαλλοντικούς λόγους».
http://www.agrinionews.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση του ΣτΕ και την άποψη της δημοτικής αρχής Αγρινίου

Διαβάστε ΕΔΩ τον αντίλογο που ορθώνουν οι δικηγόροι των 23 που προσέφυγαν στο ΣτΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom