Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για άρση του παγώματος των πλειστηριασμών υπό προϋποθέσεις - Μελετάνε όμως κι ένα σχέδιο για τους αδύνατους!!!!!


- "Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως", είπε ο Αντώνης Σαμαράς
- Βενιζέλος για πλειστηριασμούς: Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας
- Στην συνάντηση ήταν παρόντες και οι Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης


Με μια γενική δήλωση στην οποία τονίζεται ότι θα προστατευθούν οι αποδεδειγμένα αδύναμοι λόγω της κρίσης, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κλείσει προς το παρόν το θέμα των πλειστηριασμών.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, συμφώνησαν σήμερα ότι η πρώτη κατοικία όσων αντικειμενικά δεν μπορούν να την αποπληρώσουν θα προστατευθεί, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Εκαναν επίσης λόγο για λίγους επιτήδειους οι οποίοι κρύβονται πίσω από τις ρυθμίσεις.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για το θέμα των πλειστηριασμών.

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».



ΌΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


"Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη.
Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας.
Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας."

Νωρίτερα βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών εκείνος απάντησε «νομίζω πως ναι». Είπε ακόμη ότι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom