Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Οι φθινοπωρινές απαιτήσεις της τρόικας θα ανάψουν το φιτίλι της Εξέγερσης


Με άγριες διαθέσεις και κρυφή ατζέντα για τον ιδιωτικό τομέα έρχεται η τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.Η υλοποίηση της κρυφής ατζέντας θα ρίξει τους μισθούς της Ελλάδας σε επίπεδα Βουλγαρίας!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Real News, οι δανειστές μας θα ρίξουν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία έξι “βόμβες”,που θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα,χωρίς να αφήνουν ανέπαφο τον δημόσιο τομέα:

-κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους
-μείωση του κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
-απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
-περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
-"μαχαίρι" στο εφάπαξ τουλάχιστον στο 20%
-νέο πρόγραμμα κινητικότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της Κομισόν στην τρόικα Ματίας Μορς αναφέρει πως “η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους". Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι οραματίζονται, στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου από το 2014 και μετά, νέο κράτος με οροφή τους 450.000 υπαλλήλους και ριζικό ανασχεδιασμό των θέσεων εργασίας βάσει των υπηρεσιών.

Αν οι δικοί μας(;),οι τοποτηρητές τους, ενδώσουν στις παραπάνω απαιτήσεις των τροϊκανών είναι πλέον βέβαιο ότι ο κόμπος θα σπάσει το χτένι και η κοινωνική έκρηξη θα συμβεί από μόνη της αν αναλογιστούμε και τα χαράτσια που ήδη θα έχουν σταλεί από το υπουργείο οικονομικών.

Ο Θεός να τους φωτίσει να βάλουν φρένο στον παραλογισμό των δανειστών και να μην ανάψουν το φιτίλι του Εμφυλίου γιατί τότε καμία προανάκριση καμιάς ανεξάρτητης Δικαιοσύνης δεν θα τους σώσει.

Γιάννης Βρούτσης:"Τον Σεπτέμβριο ανοίγει και πάλι το ασφαλιστικό"!!!!
Κατά σύμπτωση(;) στο ίδιο φύλλο της Realnews υπάρχει δήλωση του τεράστιου υπουργού Εργασίας:"Τον Σεπτέμβριο ανοίγει και πάλι το ασφαλιστικό"!!!!

Δηλαδή ρε μάγκα τι θα σε βάλουν πάλι να περάσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου;Πόσο παραπάνω να πας τα χρόνια της σύνταξης;Στα 80;Αδύνατον!Συνεπώς; (Διαβάστε παρακάτω)
Πόσο νομίζεις ότι μπορεί να αντέξει ο κόσμος τα παιχνίδια σας;
Ολα τα βαρέλια έχουν πάτο κι αν θες να τον δεις κάνε μια βόλτα τον Δεκαπενταύγουστο στην εκλογική σου περιφέρεια.Πήγαινε εκεί που κάποτε ήσουν ο "Θεός" τους!Αν πέρσι απλά σε περιφρόνησαν φέτος θα εισπράξεις το αντίτιμο των πράξεών σου στο ακέραιο κι ας σε φυλάνε και δέκα διμοιρίες ΜΑΤ!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αυτά σχεδιάζει ο Βρούτσης κατ' εντολήν τρόικας
Την πλήρη ανατροπή του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος με στόχο να απελευθερωθεί η αγορά εργασίας σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ωστόσο για να γίνει αυτό ετοιμάζονται ανατροπές σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων, με την ατζέντα των αλλαγών να ανοίγει επισήμως τον Οκτώβριο.

Μια πρώτη γεύση έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος προσφάτως αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό σύστημα χαρακτηρίζοντάς το «μη βιώσιμο».

Ανάμεσα στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις βρίσκεται και μια… επαναστατική που αφορά στην κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού. Μάλιστα το σχέδιο της Τρόικας θέτει σαν στόχο τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, που προβλέπει το μνημόνιο, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Στο σχέδιο αυτό, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» προτείνεται να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ!

Η «βόμβα» όμως που κρύβει το σχέδιο είναι οτι προτείνεται να καλυφθεί η απώλεια των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα, με αύξηση της φορολογίας, είτε στα εισοδήματα είτε στην ακίνητη περιουσία!

Πηγή: KoolNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom