Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Χωρίς ρεύμα από το πρωί η Σαντορίνη στην καρδιά της τουριστικής περιόδου!

- Πρόκειται για γενική διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη και τη Θηρασία
- Η διακοπή προκλήθηκε από πυρκαγιά στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ
- Τι λέει στο NewsIT ο Δήμαρχος Θήρας
- Ανάστατοι οι επαγγελματίες στο νησί που "βουλιάζει" από κόσμο
- Οι πτήσεις γίνονται λόγω αυτονομίας του αεροδρομίου


Μόνο αυτό δεν περίμεναν παραμονές Δεκαπεντεύγουστου οι επαγγελματίες και οι τουρίστες του νησιού! Να μείνουν χωρίς ρεύμα...

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 12:00 ξέσπασε πυρκαγιά στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Σαντορίνη που τροφοδοτεί τα δύο νησιά με ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η πυρκαγιά έχει ήδη κατασβεστεί και γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, εκφράζει με ανακοίνωση τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ


"Η άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννητριών) στην Θήρα αποτελεί τον κύριο στόχο της ΔΕΗ για την, κατά το δυνατόν, ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.
Με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η διαδικασία της αποστολής των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση,
στην οποία επισημαίνεται ότι μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα ερευνηθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Δήμαρχος στο NewsIT: Μας στέλνουν ηλεκτρογεννήτριες με πλοίο του πολεμικού ναυτικού


Μιλώντας στο NewsIT, ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, είπε:"Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία. Μας στέλνουν με πλοίο του πολεμικού ναυτικού 4 ηλεκτρογεννήτριες έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά. Γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια και υπολογίζουμε σε 3-4 ώρες να έχει δοθεί ρεύμα σε ένα τμήμα του νησιού. Σταδιακά αυτό θα γίνει και στο υπόλοιπο νησί... Ευελπιστούμε, μέχρι αύριο το πρωί να έχει ηλεκτροδοτηθεί όλο το νησί." 
Επίσης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο ραδιοφωνικός σταθμός του νησιού εκπέμπει κανονικά, με γεννήτρια, για να ενημερώνονται οι πολίτες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες


Μεγάλα είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους επαγγελματικούς κλάδους του νησιού και κυρίως σε εκείνους που έχουν επιχειρησεις σχετικές με τρόφιμα. Τα ψυγεία δε λειτουργούν χωρίς ρεύμα ενώ τα εστιατόρια δε μπορούν να μαγειρέψουν.
Προβλήματα δημιουργούνται στα ξενοδοχεία του νησιού που είναι γεμάτα τουρίστες ενώ παρήγορο είναι ότι τουλάχιστον δεν έχουν σταματήσει οι πτήσεις από και προς το νησί, καθώς σύμφωνα με το atlantis το αεροδρόμιο έχει πλήρη αυτονομία, για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Χωρίς ρεύμα ένα νησί που...  "βουλιάζει" από κόσμο!


Όλα αυτά σε μια χρονιά που σύμφωνα με εκτιμήσεις από τουριστικούς φορείς, οι αφίξεις υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011.

Ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα είναι αυτό της Σαντορίνης σύμφωνα με το CNN - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα είναι αυτό της Σαντορίνης σύμφωνα με το CNN - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το CNN κατέταξε στα 12 ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου το ηλιοβασίλεμα από την Οία της Σαντορίνης. Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη από τις εκατοντάδες διακρίσεις που έχει, κατά καιρούς, λάβει η "Ρήγισσα του Αιγαίου", από μεγάλου κύρους τουριστικές εκδόσεις, διεθνή μέσα ενημέρωσης και τουριστικούς οργανισμούς, που τη συγκαταλέγουν στους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom