Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την αποψινή Πανσέληνο (πλήρες πρόγραμμα) - Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου!

Κάτι τέτοιες νύχτες, με τέτοιο φεγγάρι, που μας δίνεται η ευκαιρία να «απογειωθούμε» δίπλα στο κύμα ή να απολαύσουμε έτσι απλά έναν περίπατο σε κάποια ξεχασμένη γραφική γειτονιά είναι έτσι και αλλιώς σκέτη μαγεία. Και η πανσέληνος του Αυγούστου πάντα άκρως μοναδική.
Περισσότεροι από 100 Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα, από τη Ζώνη του Έβρου μέχρι τη Φαιστό της Κρήτης και από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας μέχρι το Ηραίο της Σάμου, θα παραμείνουν ανοιχτοί απόψε το  βράδυ,21η Αυγούστου 2013, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις ή και απλές επισκέψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, τα Μνημεία και τα Μουσεία, προσφέρει, με ελεύθερη είσοδο στον κόσμο, το υπουργείο Πολιτισμού.
Υπ' όψιν ότι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα παραμείνουν ανοιχτοί μετά τις 20.00 για  την Πανσέληνο, για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στους χώρους αυτούς.

Ειδικότερα για το Σούνιο, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν τον ναό του Ποσειδώνα από το γειτονικό ύψωμα, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Με μουσική από στρατιωτική μπάντα θα γιορτάσει την πανσέληνο το Μουσείο Ακρόπολης. Πρόκειται για το ιστορικό μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών (ΑΣΔΥΣ), που θα ερμηνεύσει στον προαύλιο χώρο του μουσείου στις 9:30 το βράδυ ελληνικές και ξένες συνθέσεις υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού, λοχαγού (ΜΣ) Μιχαήλ Χασούρη.
Επίσης, στον λόφο του Φιλοπάππου (άνδηρο Πικιώνη) η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στου Φιλοπάππου είναι η αγάπη μου κρυμμένη κάπου» (ώρα έναρξης 21.30).
Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η επίσκεψη στην περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων- Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» θα είναι δωρεάν (από τις 20:00 έως τις 23:00) και στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών θα δοθεί μουσική εκδήλωση, με την υποστήριξη της Εταιρείας Μουσείων Εστίασης ΑΕ με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αργυρώ Καπαρού (ώρα έναρξης 21.00).
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας θα πλημμυρίσει με μουσική!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης η προσπάθεια να ενωθούν νοερά όσα νησιά του νότιου Αιγαίου συμμετέχουν στη γιορτή (Άνδρος, Πάρος, Αντίπαρος, Μήλος, Αμοργός, Σίφνος, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Σαντορίνη, Σύρος, Ικαρία, Σάμος), καθώς θα «συντονιστούν» στην ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, μεταξύ 10 με 11 το βράδυ,όταν θα ακουστεί ο «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιεθ Μεχίας» σε απαγγελία Μάνου Κατράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων κατά νομό

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ /ΜΝΗΜΕΙΟ/ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ / ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Λόφος «Αρουβίγλι» Ιερισσού (εντός αρχαιολογικής ζώνης) Εκδήλωση με ελληνική έντεχνη μουσική σε συνεργασία με τους συλλόγους «Φίλοι του περιβάλλοντος», «Ιερισσιώτες Θεσσαλονίκης» και «Επαγγελματίες Ιερισσού»


ΙΗ’ ΕΠΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Αρχαία Αγορά Φιλίππων “Νότες στην Πανσέληνο” από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


ΙΗ΄ ΕΠΚΑ ΘΑΣΟΥ Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου “Η Σονάτα του Σεληνόφωτος” του Γ. Ρίτσου από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Λιμένα Θάσου


ΙΗ΄ ΕΠΚΑ ΔΡΑΜΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης, Δήμου Προσοτσάνης “Αρχαίο Πνεύμα Ελληνικό, Ήχος και Φως” από το μουσικό σχήμα του Ηρακλή Σιδέρη


ΙΗ΄ ΕΠΚΑ ΔΡΑΜΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Πλατανιάς, Δήμου Παρανεστίου “Αστρονομική Παρατήρηση” με το Σύλλογο Αστροφυσικών Δράμας ΄Πήγασος΄


ΙΗ΄ ΕΠΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας “Πανσέληνος στο Μουσείο” Μνήμη και μουσικές από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης-Β.Ελλάδος


ΛΒ΄ ΕΠΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


ΛΒ΄ ΕΠΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ελέας Συναυλία παραδοσιακής μουσικής σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου
10η ΕΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού Χαλκιδικής «Ιουστινιανός», Νέα Φλογητά Χαλκιδικής «Ελάτε να χορέψουμε κάτω από το φως του φεγγαριού», Μουσικοχορευτική βραδιά με το DJ Στάθη Παναγιωτόπουλο και μετάδοση της εκδήλωσης σε ζωντανή σύνδεση από το διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό “Hellenic World Radio” (www.hwradio.net).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom