Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Διαδρομές στη Μάρπησσα της Πάρου - Αρχίζει αύριο το τριήμερο φεστιβάλ


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φέτος διοργανώνεται το,τριήμερο 23-24 και 25 Αυγούστου,φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα",στο ομώνυμο χωριό της Πάρου.

Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα είναι ένα τριήμερο, βιωματικό, πολιτιστικό φεστιβάλ που έχει ως κεντρική ιδέα τη δημιουργία θεματικών διαδρομών μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας, πάνω στις οποίες αναπτύσσονται οι δράσεις του τριημέρου.

Είναι σχεδιασμένο γύρω από τη βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων, ώστε ο καθένας να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα.

Οι «Διαδρομές στη Μάρπησσα» γεννήθηκαν από το όραμα μιας ομάδας εθελοντών διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων, που με κοινή συνισταμένη την αγάπη τους για αυτόν τον τόπο και τη διάθεση για προσφορά, επιδιώκουν να αναδείξουν τον αυθεντικό χαρακτήρα του χωριού και των κατοίκων του. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να ενθαρρύνει την ομαδικότητα και τη δράση των κατοίκων και των επισκεπτών, να βελτιώσει τις κοινωνικές σχέσεις και να αναπτύξει τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων.

Η ομάδα διοργάνωσης αποτελείται από 50 περίπου εθελοντές διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων:
Αρχιτέκτονες, γραφίστες, παιδαγωγοί, φιλόλογοι – μεταφραστές, μουσικοί, καλλιτέχνες, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, προγραμματιστές.


ντοκιμαντέρ για τη Μάρπησσα στο πλαίσιο των "Διαδρομών στη Μάρπησσα" 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
19.00 – «Το τρίβιαλ των αισθήσεων», παιχνίδι για παιδιά
[Προαύλιος Χώρος Κοινότητας Μάρπησσας]
20.00 – Έναρξη του φεστιβάλ
[Προφήτης Ηλίας]
20.15 – Σόλο άρπα με τη Μαρία Χριστίνα
[Προφήτης Ηλίας]
21.15 – «Παραμύθια σε στράτες πελαγίσιες… » αφήγηση για ενήλικεςμε τους: Νίκη Κάπαρη – Αφήγηση, Γιάννης Ψειμάδας – Μουσικές ατμόσφαιρες, τραγούδι
[Πλατεία Αριστοτέλη]
22.30 – Συναυλία με τον Σταύρο Λάντσια
[Πλατεία του «Χριστού»]
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
08.00 – Τρύγος & πάτημα σταφυλιών
[Σημείο συνάντησης στην πλατεία των μύλων] Ο τρύγος θα γίνει στην περιοχή του Μώλου και οι μετακινήσεις θα γίνουν με αυτοκίνητο. Θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο.
18.45 – «Ταξίδι προς τη γη της επαγγελίας», Θεατρικοπαιδαγωγικό εργαστήριο με αφορμή το θεατρικό του Μάικ Κένι «Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» για παιδιά ηλικίας 11-15, με τις: Έφη Βλαχογιάννη (θεατρολόγο-ηθοποιό) / Σοφία Στεργίου (θεατρολόγο)
[Αγροτολέσχη]
18.45 – «Παρατηρώ, Ανακαλύπτω, Αισθάνομαι παρέα με τα γλυπτά στο Μουσείο Περαντινού!», εργαστήριο για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας , με την Κατερίνα Δερματά (εκπαιδευτικό- εμψυχώτρια προγραμμάτων μουσειακής αγωγής)
[Μουσείο Περαντινού]
20.30 –«Αναζητώντας τη χαμένη ταυτότητα» εργαστήριο για ενήλικες με τους: Παύλο Χατζηγρηγορίου (PhD/ΜSc Αρχιτεκτονικής) / Ευθύμιο Μαυρίκα (PhD Πολιτισμικής Επικοινωνίας & Τεχνολογίας)
«Ξυπνώντας το Τραγούδι των τοίχων» με τη Δανάη Στεφάνου (Μουσικολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.)
[Πλατεία του «Χριστού»]
22.00 – Maraveyas Ilegal: Συναυλία
[Προαύλιος Χώρος Κοινότητας Μάρπησσας]
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
09.00 – «Ένα πρωινό στον υγρότοπο του Μώλου. Περιβαλλοντική δράση για παιδιά και ενήλικες στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος του WWF Ελλάς, Δίκτυο για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Πάρου», με την Μαρία Νοΐδου (Συντονίστρια Εθελοντικών Δράσεων Προγράμματος του WWF Ελλάς “Προστασία νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας”)
[Σημείο συνάντησης στην παραλία του Μώλου]
19.00 – «Καταγράφοντας τα φυτά της παριανής γης: αλήθεια και παραμύθια, εξηγήσεις και παρεξηγήσεις, αισθήσεις και παραισθήσεις» εργαστήριο για παιδιά με την Άμυ Μισύρη Τζιώτη και την Αντιγόνη Καβαλιέρου Τζιώτη.
[Αγροτολέσχη]
20.00 – Εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες από το Studio Yria
[Πλατεία Αριστοτέλη]
21.30 – Με τσαμπούνες και τουμπάκια[Πλατεία του «Χριστού»]
22.30 – Παραδοσιακό γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού
[Πλατεία Παπά Γιώργη Στάμενα]

Παράλληλα λειτουργούν καθημερινά, 19.00 – 22.00 στον παραδοσιακό οικισμό σταθμοί με θέμα τις αισθήσεις, επισκέψιμοι χώροι, έκθεση φωτογραφίας των νικητών του διαγωνισμού «Διαδρομές στη Μάρπησσα 2012» .
Επίσης, εικαστικές διαδρομές / installation art από τις Άντα Αναστασέα, Ηρώ Βαβανού, Νατάσα Μπιζά και Μπέσσυ Ράλλη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών στο πρόγραμμα.

Στη σελίδα http://www.stimarpissa.gr/ 
μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε πολλά περισσότερα καθώς και φωτογραφικό υλικό & βίντεο από τα φεστιβάλ των προηγούμενων χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom