Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ - "Πόρτα" τρώνε οι Αλβανοί στα σύνορα

"Τιμωρία" στους πολίτες της γειτονικής χώρας - Από το πρωί, πάει... "σύννεφο" η... "πόρτα" στην Κακαβιά!

Εάν η επίσημη αντίδραση της Ελλάδας απέναντι στις φασιστικού τύπου προκλήσεις του δημάρχου Πρεμετής και τη συγκάλυψη που αυτές έχουν από το επίσημο Αλβανικό κράτος, είναι το "μποϋκοτάζ" της εισόδου δύσμοιρων Αλβανών πολιτών στη χώρα μας, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε σοβαρά για την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. 

Θα περιμέναμε πιο σοβαρά μέτρα αντίδρασης και ίσως και το μπλοκάρισμα στην Ε.Ε. κοινοτικών πόρων προς την Αλβανία, έως ότου αυτή σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Δυστυχώς όμως, το κόκκινο στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, περνά μέσα από τις πολύωρες καθυστερήσεις και τους εξονυχιστικούς ελέγχους των Αλβανών πολιτών στο τελωνείο της Κακαβιάς και από το πρωί πολλοί είναι αυτοί που τρώνε "πόρτα", μιας και ισχύει η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε όσους προέρχονται από το Λαζαράτι, το χωριό-πηγή του χασίς για ολόκληρη την Ευρώπη.

Πλην όμως αυτή -ατύπως- παίρνει... "μπάλα" όλους τους Αλβανούς πολίτες. Βλέπετε, η ελληνική εξωτερική πολιτική έκρινε ότι η απάντηση στην πρόκληση του δημάρχου Πρεμετής να σφραγίσει ορθόδοξη εκκλησία και να απαγορεύσει στους μειονοτικούς χριστιανούς να ασκούν απρόσκοπτα τα θρησκευτικά τους δικαιώματα, δεν θα πρέπει να έχει επίπτωση στην Αλβανική κυβέρνηση που τον καλύπτει αλλά σε κάθε άσχετο Αλβανό πολίτη!

Έτσι λοιπόν, από το πρωί, η είσοδος στη χώρα μας αποδεικνύεται βάσανο για τους Αλβανούς, αφού στην κυριολεξία τρώνε... "πόρτα". Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η Αλβανική ανταπόδοση στην αντίπερα πλευρά των συνόρων της Κακαβιάς, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανείς και ακραίες ενέργειες Αλβανών και Ελλήνων εθνικιστών ένθεν και ένθεν, με θύματα αθώους πολίτες.

Μιλάμε για κατάντια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Διαχείριση της πλάκας σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. 

Κύριε Βενιζέλο, η διπλωματία σχετίζεται άμεσα με την οικονομία και όχι με την απαγόρευση στη διακίνηση πολιτών και αγαθών. Εάν οι προκλήσεις ξεφύγουν, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Χρυσή Αυγή πιάνει 15άρια.Κάποιοι ευθύνονται γι΄αυτό...
http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom