Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Εκδηλώσεις στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από τους μοτοσικλετιστές (βίντεο)

Στη Δερύνεια οι μοτοσικλετιστές για την ειρηνική διαμαρτυρία στη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν οι μοτοσικλετιστές, για ακόμη μια χρονιά. 

Οι εκδηλώσεις μνήμης κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί στο Παραλίμνι, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από Τούρκους τον Αύγουστο του 1996.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία των μοτοσικλετιστών ξεκίνησε από την Πάφο κι έφτασε μέχρι την ακριτική Δερύνεια θυμίζοντας σε όλους το διπλό έγκλημα το οποίο διέπραξε ο Αττίλας τον Αύγουστο του 1996.

Η πορεία διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», που έχει συσταθεί από ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων από το 2008, έχοντας ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία δύο συνανθρώπων μας.

Επιπλέον, η σύσταση της Πρωτοβουλίας στοχεύει στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσυκλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οποία στερούμαστε στην Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.
http://www.philenews.com/

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τις εικόνες της δολοφονίας των Ισαάκ και Σολωμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom