Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σχεδόν μισό εκατομμύριο για το γραφείο του Καψή - Ανακοίνωση του υπουργού μετά το κράξιμο...

Δεν θα προσλάβει 20 άτομα,άλλα θα διατηρήσει τα υπάρχοντα εννέα

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το ΦΕΚ (αρ. φ. 1994) διορισμού του Παντελή Καψή στη θέση του υφυπουργού για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση, όπου εμφανίζεται πως η συνολική δαπάνη λειτουργίας του γραφείου του φτάνει τα 451.250 ευρώ ετησίως.

Το ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Αυγούστου 2013 (ΣΗΜ.: ημέρα αργίας για τις εφημερίδες) και με την υπογραφή του πρωθυπουργού αναφέρει: "Την Υ 307 απόφαση Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργού στον πρωθυπουργό Παντελεήμονα Καψή (ΦΕΚ Β΄/1635),
και "Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 225.625 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2013, 451.250 ευρώ περίπου για το έτος 2014, και το ίδιο χρηματικό ποσό (451.250 ευρώ) για καθένα από τα επόμενα έτη. Οι δαπάνες αυτές θα καλυφθούν, όσον αφορά στο τρέχον οικονομικό έτος από πιστώσεις του εκτελούμενου προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών (Ε.Φ. 23-730 ΚΑΕ ομάδων 0200, 0500, 0700, 0800 και 1000). Κατά τα επόμενα έτη, η προκαλούμενη δαπάνη θα καλύπτεται από τις πιστώσεις που εγγράφονται κατ’ έτος για το σκοπό αυτό στον ανωτέρω προϋπολογισμό".

Σήμερα ο Παντελής Καψής εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά σε δημοσιεύματα ενώ εξαπολύει και επίθεση κατά πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ.

Μέσω αυτής διευκρινίζει ότι το επίμαχο ποσό δεν αφορά σε προσωπικές του απολαβές αλλά στη σύσταση και συνολική λειτουργία του προσωπικού του γραφείου ενώ ενημερώνει για την πρόθεσή του να μην προσλάβει 20 άτομα προσωπικό –όπως προβλέπει η απόφαση για τη σύσταση της θέσης Υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης- αλλά να διατηρήσει το υπάρχον που όπως αναφέρει αποτελείται από τέσσερα άτομα στη γραμματεία και πέντε ειδικούς συνεργάτες.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η «αποκάλυψη» ότι οι ετήσιες απολαβές μου ως Υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανέρχονται σε 450 χιλιάδες ευρώ ξεκίνησε από ανυπόστατα blogs ακροδεξιού και όχι μόνο περιεχομένου. Θεώρησα αχρείαστο να αντιπαρατεθώ με τον οχετό του διαδικτύου. Με έκπληξη είδα την «πληροφορία» αυτή να συνεχίζει να αναπαράγεται μέχρι που έφτασε σε ιστοσελίδα συνδικαλιστών και πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ. Αναγκάζομαι λοιπόν να διευκρινίσω τα αυτονόητα:

Το ποσό αυτό δεν αφορά τις απολαβές μου. Προβλέπεται στην απόφαση για τη σύσταση της θέσης Υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και πρόκειται για τον προϋπολογισμό λειτουργίας του πολιτικού γραφείου με πρόβλεψη πρόσληψης 20 ειδικών συνεργατών. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πολιτικά γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών.

Οι προσλήψεις αυτές ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Στο γραφείο μου εκτός από τη γραμματεία (4 άτομα) απασχολούνται 5 ειδικοί συνεργάτες.

Ειλικρινά λυπάμαι που δημοσιογράφοι που εργάστηκαν στην ΕΡΤ αναπαρήγαγαν με τόση ευκολία μια τέτοιου είδους πληροφορία. Όχι τόσο για την κακοήθεια και συκοφάντηση, όσο για την πρωτοφανή άγνοια (;) εκ μέρους τους του ύψους του μισθού ενός Υφυπουργού – που φυσικά είναι ο ίδιος για όλους τους Υφυπουργούς.

Παντελής Καψής»

Δείτε εδώ το ΦΕΚ
Πηγή: Ertopen
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom