Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Πόλεμο κήρυξε ο Τούρκος ισοβίτης τ. Α/ΓΕΕΘΑ στον Ερντογάν μέσα από τη φυλακή

Επίθεση κατά των δικαστών και της σημερινής ηγεσίας του τουρκικού στρατού εξαπολύει ο πρώην επιτελάρχης Μπασμπούγ, με  επιστολή που απέστειλε μέσα από την φυλακή στην εφημερίδα "Hurriyet", μετά την καταδίκη του σε ισόβια για απόπειρα πραξικοπήματο
 
Ο πρώην επιτελάρχης κάνει λόγο για εμπαιγμό των κατηγορουμένων και προσβολή στο στράτευμα.
«Περιμέναμε να ακούσουμε τα ονόματά μας λες κι ο δικαστής κλήρωνε τα ονόματα από σακουλάκι", γράφει ο Μπασμπούγ και συνεχίζει: "Ακόμη κι αν κάποιος πάει για κρεμάλα, αυτό δεν θα έπρεπε να γίνει με ευπρέπεια, με κανόνες και σεβασμό προς τον άνθρωπο;»
 
Παράλληλα κατηγόρησε τον διάδοχό του για την σιωπή του. Μάλιστα έκανε αναφορά και στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επανέλαβε πως δεν μπορεί να λέει κανείς τον πρώην στρατάρχη, τρομοκράτη.
 
"Η απόφαση αυτή άνευ συζήτησης ανακηρύσσει την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και κατά συνέπεια το ίδιο το στράτευμα ως παράνομη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση"αναφέρεται στην επιστολή μεταξύ άλλων.
 
Και προσθέτει: "Ο Διοικητής που σήμερα κατέχει την θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, βάσει των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την θεσμική του ευθύνη, για πόσο καιρό θα επακολουθεί να σιωπά, μπροστά σ' αυτή την απαράδεκτη απόφαση, την οποία δεν απεδέχθη και αντέδρασε και κ. Πρωθυπουργός;"
 
Η όποια ερμηνεία που υπερασπίζεται την απόφαση είναι εκτός λογικής και επ' ουδενί δεν ικανοποιεί την κοινή γνώμη, τονίζει ο Μπασμπούγ στη επιστολή του.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom