Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ – Ο Παπακωνσταντίνου νοικιάζει την βίλα του για....6.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Μπορεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να μην περνά το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής του και, κατά τη μαρτυρία της συζύγου του, να παραμένει «άνεργος και κλεισμένος στο σπίτι», ωστόσο, σε…αντίθεση με τους υπόλοιπους 1.500.000 Ελληνες που βρίσκονται σε ανάλογη θέση (σ.σ.: της ανεργίας, για να μην παρεξηγούμαστε), έχει τον τρόπο να εξασφαλίζει το ευ ζην του ίδιου και της οικογένειάς του.

Οχι, μην πάει το μυαλό σας στο κομπόδεμα που έχει κάνει ο άνθρωπος από τις δραστηριότητές του σε εσωτερικό και εξωτερικό. Ας είναι καλά ο πολυσυζητημένος επίγειος παράδεισός του στη Σέριφο, ο οποίος παρέχεται προς ενοικίαση με το αστρονομικό ποσό των 6.250 ευρώ την εβδομάδα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!

Πρόκειται για την εντυπωσιακή εξοχική κατοικία που είχε βρεθεί στο επίκεντρο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων εξαιτίας της πληροφορίας ότι ο πρώην «τσάρος», που σήμερα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είχε δηλώσει την πισίνα που βρίσκεται δίπλα στο κτίσμα ως δεξαμενή συλλογής όμβριων υδάτων!

Παράλληλα, η πισίνα δεν είχε δηλωθεί ξεχωριστά στο «πόθεν έσχες» του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων του νησιού -που έφθασαν και στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου-, η βίλα είχε συνδεθεί και με πλήθος άλλων πολεοδομικών παραβάσεων.

Η αγορά
Η πέτρινη βίλα του πρώην υπουργού, η οποία διαθέτει τον δικό της ιδιωτικό δρόμο, βρίσκεται στην περιοχή Ράμος, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Σερίφου. Η αξία της, σύμφωνα με τους γνώστες της κτηματομεσιτικής αγοράς, ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του κ. Παπακωνσταντίνου, το σπίτι και το οικόπεδο ανήκουν από κοινού σε εκείνον και τη σύζυγό του, Βίνκε, και αποκτήθηκαν από προσωπικά εισοδήματα προηγουμένων ετών, τραπεζικό δάνειο και την πώληση ενός οικοπέδου στην Πτολεμαΐδα. Αγνωστο παραμένει αν η βίλα έχει δηλωθεί ως ενοικιαζόμενη στην Εφορία και αν διαθέτει το κατάλληλο σήμα από τον ΕΟΤ, αν καταβάλλονται φόροι και εργοδοτικές εισφορές και αν έχει γίνει έλεγχος των εγκαταστάσεων και των υποδομών, καθώς η ανάρτηση της αγγελίας ενοικίασης μόνο σε ξένη ιστοσελίδα προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τη νομιμότητα του θέματος.

Η αρχιτεκτονική

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του βρετανικού μεσιτικού γραφείου Εlysian Ηolidays, που έχει αναλάβει την προώθηση και την ενοικίαση της βίλας, πρόκειται για ένα εξοχικό πρόσφατα χτισμένο, εξ ολοκλήρου από τοπική, φυσική πέτρα. Το ενοίκιο για αυτή την περίοδο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ανέρχεται στο ποσό των 6.250 ευρώ την εβδομάδα, ενώ από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη του Οκτωβρίου κυμαίνεται από 4.820 ευρώ την εβδομάδα για 10 άτομα έως 3.570 ευρώ για έως 6 άτομα. Βρίσκεται σε αγροτική τοποθεσία, σε λόφο, και διαθέτει υπέροχη θέα στη θάλασσα. Είναι ένα ευρύχωρο κατάλυμα, διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και ισάριθμα μπάνια, καθώς και μεγάλη ιδιωτική πισίνα. Είναι απομονωμένο, σε ήρεμη τοποθεσία, ενώ στην περιοχή υπάρχουν μόνο άλλες δύο ιδιωτικές βίλες.

Απέχει 15 έως 20 λεπτά με τα πόδια από την κοντινότερη παραλία και λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι και το χωριό που βρίσκεται κοντά στη βίλα. Διαθέτει δύο εισόδους, ενώ ο επάνω όροφος είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος χώρος με μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό με τζάκι, το οποίο οδηγεί σε μια μεγάλη βεράντα στο μπροστινό μέρος, με υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Τα υπνοδωμάτια είναι στον κάτω όροφο. Η κύρια κρεβατοκάμαρα έχει ένα διπλό κρεβάτι, τζάκι και ιδιωτικό μπάνιο. Δίπλα σε αυτό υπάρχει ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με δύο χτιστά, μονά κρεβάτια και ιδιωτικό ντους. Το τρίτο υπνοδωμάτιο διαθέτει ξύλινο κρεβάτι, ενώ απέναντι από τον διάδρομο βρίσκονται δύο ακόμη μπάνια.

Ολες οι κρεβατοκάμαρες έχουν άπλετη θέα στη θάλασσα. Τέλος, υπάρχει ένα ημι-ανεξάρτητο στούντιο, με ένα μικρό υπνοδωμάτιο, διπλό κρεβάτι και ένα καθιστικό με χτιστούς καναπέδες, μια τραπεζαρία, μια μικρή κουζίνα και μπάνιο με ντους.

Το πέτρινο εξοχικό, η πισίνα και οι επισκέπτες
Το πέτρινο παλάτι της Σερίφου δεν έχει συνδυαστεί μόνο με στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης για την οικογένεια Παπακωνσταντίνου, αλλά και με πολλά παρατράγουδα, τα οποία προκάλεσαν σημαντική φθορά στο προφίλ του πρώην υπουργού. Φυσικά, όλες αυτές οι σκοτούρες είναι… παιχνιδάκι μπροστά στο φάντασμα του Ειδικού Δικαστηρίου, με το οποίο βρίσκεται εσχάτως αντιμέτωπος ο άλλοτε προστατευόμενος του Γιώργου Παπανδρέου.

Ηταν πριν από περίπου δύο χρόνια όταν βγήκε στο φως της δημοσιότητας η πληροφορία πως η πισίνα που κοσμεί την πολυτελέστατη εξοχική κατοικία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο κυκλαδίτικο νησί είχε δηλωθεί ως… δεξαμενή συλλογής ομβρίων υδάτων (όχι μόνο για φορολογικούς λόγους, αλλά και γιατί πισίνες στη Σέριφο επιτρέπονται μόνο εντός τουριστικών μονάδων και εφόσον η αναγκαιότητά τους έχει διαπιστωθεί από το αρμόδιο υπουργείο).

Ο τότε «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας είχε αντιδράσει έντονα και είχε διατρανώσει την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας πως η πισίνα του ήταν δηλωμένη ως δεξαμενή κολύμβησης. Φυσικά, η περιπέτεια αυτή δεν τον πτόησε, καθώς συνέχιζε αμέριμνος τα μπάνια στο γραφικό νησί, έχοντας πολλές φορές για παρέα του τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της Σερίφου και την επισκέπτεται κάθε χρόνο (επιδιδόμενος στα αγαπημένα του θαλάσσια, και όχι μόνο, σπορ). Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες εθεάθη εκ νέου να κάνει τις βουτιές του σε μία από τις κατά κοινή ομολογία πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Εκτός όμως από τον πρώην πρωθυπουργό, εκεί βρέθηκαν και οι περιβόητες ξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους συζύγους τους. Ο λόγος για τη δικηγόρο Μαρίνα Ρωσσώνη (που οι πληροφορίες τη θέλουν να διέπρεψε στο τένις και να διατηρείται σε άψογη φυσική κατάσταση) και την Ελένη Παπακωνσταντίνου-Σικιαρίδη. Την ίδια στιγμή, ο σύντροφος της πρώτης, Ανδρέας Ρωσσώνης, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ποινική δίωξη από το ΣΔΟΕ για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο εντυπωσιακό yacht της οικογένειας.

Απτόητη επαγγελματικά η σύζυγός του
Αυτή που πάντως δεν φαίνεται να πτοείται καθόλου από τις περιπέτειες του πρώην υπουργού είναι η ολλανδικής καταγωγής σύζυγός του, Γιακολίν Βίνκε, η οποία επεκτείνει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, που σχετίζονται κατά βάση με τον ελληνικό τουρισμό. Μετά τη συνεργασία της με την «Καθημερινή» της οικογένειας Αλαφούζου, όπου διέπρεψε στα ταξιδιωτικά θέματα, τη σύσταση της εταιρείας «yourGreece Vinke» (το 2004), μέσω της οποίας προωθούσε ένα δίκτυο μικρών και απομονωμένων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας, αλλά και την έκδοση του πρώτου της σχετικού πονήματος (σ.σ. με τίτλο «Around Greece in 80 stays»), προχώρησε τώρα ένα βήμα παραπέρα.

Συγκεκριμένα, έχοντας και πάλι ως βασική έμπνευση τη γοητεία των μικρών ξενοδοχείων που βρίσκονται στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα, εξέδωσε ένα βιβλίο-οδηγό, καταγράφοντας τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις επισκέψεις σε αυτούς τους φιλόξενους χώρους. Τίτλος της συγγραφικής της προσπάθειας είναι «Μικρά ξενοδοχεία στην Ελλάδα», ενώ το φωτογραφικό υλικό συγκέντρωσε η φωτογράφος Τζούλια Κλίμη, που ακολούθησε την πρώην κυρία… υπουργού στα ταξίδια της.

Κατά κοινή ομολογία, η Γιακολίν Βίνκε παρουσιάζει μια ιδιαίτερα ελκυστική πλευρά της Ελλάδας, στην οποία κυριαρχούν τα απόμερα νησιά, με τις ταβέρνες δίπλα στο κύμα, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει απολαυστικές και υγιεινές γεύσεις, αλλά και τόποι διαμονής στους οποίους αποτυπώνεται ανάγλυφα η έννοια της ελληνικής φιλοξενίας. Οπως έχει δηλώσει η ίδια, αισθάνεται πολύ τυχερή για το ότι η νέα καριέρα που ακολούθησε έπειτα από τη μετακόμισή της στην Ελλάδα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (πριν από 15 χρόνια, οπότε και εγκατέλειψε τα οικονομικά με τα οποία ασχολούνταν μέχρι τότε) της έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντές της και να ανακαλύψει μικρούς παραδείσους.

Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι πως, αν και διαφήμιζε τις ομορφιές της χώρας μας -έχοντας βέβαια κι εκείνη τα κέρδη της από αυτή την ιστορία-, υπήρξε κάποια στιγμή της ζωής της που την είχε… δει αλλιώς και υπογράμμιζε δημοσίως πόσο πιο… μπροστά βρισκόταν η πατρίδα της από την Ελλάδα. «Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει», είχε πει κάποτε σε μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας.

Τον περιμένει στην γωνία εισαγγελέας
Ενα πολύ γνωστό -στους δικαστικούς κύκλους- όνομα ορίστηκε ως εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου που θα διερευνήσει την υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος έπαιζε πολύ δυνατά και για την ισχυρή θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός είναι μέλος οικογένειας με μεγάλη παράδοση στον χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς και τα αδέλφια του βρίσκονται σε κομβικά δικαστικά πόστα, ενώ στο παρελθόν έχει αποδείξει έμπρακτα τις μεγάλες διοικητικές ικανότητές του, έχοντας υπηρετήσει σε σημαντικές θέσεις, όπως επόπτης-επιθεωρητής για τα πειθαρχικά αδικήματα των δικαστών και των εισαγγελέων. Συγκαταλέγεται, δε, μεταξύ των πλέον «τυπικών» και σεβαστών δικαστικών λειτουργών, με το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων του να παραδέχονται τόσο την αποτελεσματικότητά του όσο και την έμφυτη ικανότητά του να φέρει εις πέρας δύσκολες καταστάσεις, που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την πορεία του στα δικαστικά πράγματα, θεωρείται δεδομένο ότι, αν μη τι άλλο, δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε κανένα σημείο της όλης διαδικασίας. «Θα είναι πραγματικός κέρβερος», επισημαίνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Είναι το ιδανικό πρόσωπο για να διασφαλιστεί η έξωθεν καλή μαρτυρία όσον αφορά τη διαχείριση μιας τόσο ευαίσθητης υπόθεσης. Θα βάλει μπελάδες στον Παπακωνσταντίνου και τους δικηγόρους του».

Παράλληλα, στο παρελθόν και προτού περάσει την πόρτα του Αρείου Πάγου, υπηρέτησε και στα δύο μεγαλύτερα Εφετεία της χώρας, όπου και εφάρμοσε πρωτοποριακές ιδέες για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης.

Ο κ. Κανελλόπουλος αποφοίτησε από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένας εκ των τριών αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει προταθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ως «εμπόδιο» φαίνεται να στάθηκε το γεγονός ότι αναμένεται να αποχωρήσει από το Σώμα τον Ιούνιο του 2014.

Πηγή ➤ parapolitika
http://elas-lyste.blogspot.gr/

Και το 2011 υπήρξε ανάλογο δημοσίευμα:Καταραμένη φτώχεια! ο κύριος Παπακωνσταντίνου έβαλε ενοικιαστήριο στην βίλα του στηΣέριφο

Διαβάστε κι αυτό:Βάφτισαν την πισίνα του Παπακωνσταντίνου στη Σέριφο ΥΔΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΗ γιατί απαγορεύονταν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom