Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ:Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 60χρονος εμπρηστής - Θεωρείται ύποπτος για τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη


Ένας 60χρονος Έλληνας συνελήφθη επ' αυτοφώρω αργά απόψε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης,την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε σωρό από χόρτα!

Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος και για τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή, με αποκορύφωμα τη φωτιά της Δευτέρας, η οποία έκαψε μεγάλη δασική έκταση και έθεσε σε κίνδυνο τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Στο αυτοκίνητο,στο οποίο επέβαινε τη στιγμή της σύλληψής του και το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναπτήρες.

Η σύλληψή του έγινε στις 11.30 περίπου το βράδυ, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν εμπρηστών.

Οι αστυνομικοί πρόσεξαν  ότι ένας οδηγός εκινείτο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και τον παρακολούθησαν για να δουν τι ακριβώς έκανε.Κάποια στιγμή ο ύποπτος σταμάτησε και αφού πέρασε σε χώρο όπου υπήρχαν πεύκα, μάζεψε ξερά χόρτα και ήταν έτοιμος να βάλει φωτιά.Επενέβησαν αμέσως οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν πριν προλάβει να πυρπολήσει το δάσος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς ήταν οδηγός φορτηγών και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο συλληφθείς εξετάζεται,επίσης σύμφωνα με την αστυνομία και για την συμμετοχή του σε άλλες περιπτώσεις εμπρησμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom