Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αυτοκτόνησε 34χρονος υπαξιωματικός του Π.Ν.,πατέρας ενός παιδιού, στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας


Με μία σφαίρα από 45άρι έδωσε τέλος στη ζωή του ο 34χρονος επικελευστής,μέσα στο ναρκοθηρευτικό όπου εκτελούσε υπηρεσία . Ένας “άριστος υπαξιωματικός” όπως λένε όσοι έσπευσαν να δουν τον προσωπικό του φάκελο αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τραγωδία μέσα στο ναύσταθμο.


Η αυτοκτονία του επικελευστή επαναφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το θέμα της ψυχολογίας των στελεχών που εκτός από τα προσωπικά προβλήματα που κάθε άνθρωπος κουβαλά στην καθημερινότητά του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων που άλλαξαν ριζικά και προς το χειρότερο τη ζωή τους.

Πριν από μερικούς μήνες η αυτοκτονία του υπολοχαγού στη Χαλκίδα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη αν και τα “παραδοσιακά ΜΜΕ” κράτησαν πολύ χαμηλά το θέμα. Ειδικά τις αιτίες που οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Τα οικονομικά προβλήματα ήταν αξεπέραστα.

Το “σύστημα” γρήγορα “κουκούλωσε” το θέμα και όπως πάντα ορθά “πόνταρε” στην λήθη. Αυτή την περίοδο με όλο το κόσμο να “πνίγεται” έρχεται και πιο εύκολα.

Τώρα ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ένας επικελευστής πατέρας ενός παιδιού τερμάτισε τη ζωή του με ένα πυροβολισμό μέσα στο πλοίο που υπηρετουσε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Μπορεί τα αίτια της πράξης του να μην έχουν ακόμη διευκρινιστεί είναι όμως πλέον σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά .Και το “σύστημα” αντί να σφυράει αδιάφορα και να ασχολείται με στατιστικές που συγκρίνουν “τις αυτοκτονίες με την υπόλοιπη κοινωνία” και...χαλαρώνουν.

Οι ΕΔ της χώρας ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο συχνά περιπτώσεις αυτοκτονίας στελεχών τους. Και κάποιος πρέπει να ασχοληθεί για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει και κυρίως τι πρέπει να γίνει για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά.
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom