Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ο Πανιώνιος δεν πήρε άδεια συμμετοχής και Παναθηναϊκός, ΟΦΗ,Καλλονή υπό προϋποθέσεις μέχρι 30/9

Πέντε μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League ο Παναθηναϊκός,ο ΟΦΗ και η Καλλονή πήραν πιστoποιητικό υπό προϋποθέσεις, ενώ ο Πανιώνιος δεν εξασφάλισε άδεια συμμετοχής

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση χτες Δευτέρα (12/08) για την χορήγηση πιστοποιητικών, δίνοντας κανονικά άδεια σε ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροια, με τον Πανιώνιο να έχει σοβαρότατο πρόβλημα λόγω παραβιάσεων του νόμου περί δημοσίου συμφέροντος. Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Καλλονή πήραν πιστοποιητικό υπό προϋποθέσεις.

Το πρωτάθλημα αρχίζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17- 18/08)
ωστόσο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής σε Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Καλλονή έχοντας ως προθεσμία να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή ως τις 30 Σεπτεμβρίου και έβαλε «φρένο» στον Πανιώνιο λόγω μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Καλλονή θα πρέπει να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε ποσό άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αντίθετα «πράσινο φώς» πήραν Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά η απόφαση:

«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 12 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ:

- ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

- ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ υπό την προϋπόθεση της προσκόμισης από αυτές εγγυητικής επιστολής μέχρι της 30-9-2013. Στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η εν λόγω προθεσμία η Ε.Ε.Α. θα προβεί σε βάρος αυτών στις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις:

1. ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2. ΠΑΕ ΟΦΗ

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΠΑΕ τάσσοντας προθεσμία μέχρι τις 30-9-2013 να έχει προβεί στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου (1.000.000€) ευρώ. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η εν λόγω προθεσμία η Ε.Ε.Α. θα προβεί σε βάρος της στις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες:

- ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ

Η Επιτροπή δεν χορηγεί πιστοποιητικό στην κάτωθι ΠΑΕ λόγω σοβαρής παραβιάσεως του νόμου που αφορά το δημόσιο συμφέρον και συγκεκριμένα τη μη προσκόμιση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας. Οσον αφορά τη μη προσκόμιση μέχρι σήμερα από την κάτωθι ΠΑΕ εγγυητικής επιστολής, η Ε.Ε.Α. χορηγεί σ΄αυτή προθεσμία μέχρι τις 30-9-2013 για την προσκόμισή της

: -ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 29-08-2013 και ώρα 12.00».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom