Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Γεύματα για όλους με 2,5 ευρώ - Πόσο θ' αντέξουν οι Δήμοι;

Σαφώς και συμφωνούμε με την πρωτοβουλία των Δήμων της Αττικής να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που οδήγησε το κράτος τους πολίτες του.
Ομως,"τα φτηνά συσσίτια" στην ουσία , δεν λύνουν τα προβλήματα όλων όσων έχουν χτυπηθεί από τις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών,ούτε θα αντέξουν για πολύ οι Δήμοι να παίζουν αυτό το ρόλο.
Αν το κράτος δεν πάψει να εξοντώνει καθημερινά τον Ελληνα κι αν δεν υπάρξει δουλειά για όλους θα 'ρθει στιγμή που ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι!
Το πρόβλημα που δημιούργησαν συγκεκριμένοι προδότες πολιτικοί πρέπει να λυθεί άμεσα διαφορετικά οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μιλάνε για γενοκτονία που προκάλεσαν οι ταγοί αυτού του τόπου.
Ζείδωρον 


Μία έξυπνη και συλλογική πρωτοβουλία των Δήμων της Αττικής, λίγο μεράκι και κέφι για δουλειά είναι τα απαραίτητα συστατικά για να απαντήσει κανείς στην οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερα όταν αυτή η πρωτοβουλία αφορά στην καθημερινή τροφοδοσία των πολιτών με σπιτικό, καλομαγειρεμένο και πιστοποιημένο υγειονομικά φαγητό για όλους τους πολίτες χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς. Τα πάντα είναι οργάνωση και μεθοδική δουλειά αν θέλει κανείς να απαντήσει αποτελεσματικά στις προκλήσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που όλοι οι πολίτες βιώνουν.


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λοιπόν έπιασε τον «ταύρο από τα κέρατα», προσφέροντας καθημερινά και σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων, καλό φαγητό με κόστος μόνο 2,5 ευρώ. Οι πολίτες χωρίς να χρειάζεται η εμφάνιση κάποιας ειδικής κάρτας ή ταυτότητας, είναι ή δεν είναι δημότες ενός συγκεκριμένου Δήμου μπορούν να προμηθεύονται το καλομαγειρεμένο και νόστιμο γεύμα τους καταβάλλοντας το αντίτιμο που προαναφέραμε. Έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα σε επτά διαφορετικά πιάτα.

Το πρόγραμμα «Σπιτική Κουζίνα» υλοποιούν αυτήν την στιγμή οι Δήμοι:

  • Αμαρουσίου
  • Αλιμου
  • Παπάγου - Χολαργού
  • Ηλιούπολης
  • Ηρακλείου
  • Νέας Σμύρνης
  • Νικαίας
  • Αγίου Ιωάννη Ρέντη
  • Δάφνης - Υμηττού
Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη που αποκομίζει ο πολίτης από αυτό το πρόγραμμα δράσης των Δήμων;

1) Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ποιοτικό φαγητό, μαγειρεμένο με μεράκι στην τιμή των 2,5 ευρώ.

2) Η υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει αποτελεσματικό και εγγυημένο ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων καθώς και άψογο υγειονομικό έλεγχο του παραγόμενου γεύματος.

3) Η προμήθεια του γεύματος γίνεται χωρίς προαπαιτούμενα. Όλοι οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα γεύματα αυτά στα προεπιλεγμένα σημεία που έχουν ορίσει οι Δήμοι.

4) Δεν πρόκειται για συσσίτιο. Πρόκειται για πρόγραμμα προετοιμασίας σπιτικών γευμάτων ελληνικής σπιτικής κουζίνας σε πολύ χαμηλή τιμή κα μάλιστα με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε επτά διαφορετικά φαγητά.

Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι για το πρόγραμμα

Το zougla.gr επικοινώνησε με τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους οι Δήμοι των οποίων συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σπιτική Κουζίνα των Δήμων».

«Είναι μια πάρα πολύ αξιοπρεπείς λύση» δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Τζουλάκης Σταύρος 

«Στεκόμαστε πάντα δίπλα στον δημότη» δήλωσε ο κ. Παντελής Βλασσόπουλος, Δήμαρχος Ηρακλείου 

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη» είπε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης 

«Δεν πρόκειται για συσσίτιο αλλά για σπιτική κουζίνα» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Νικόλαος Ντίνος 

Επισημαίνεται πώς η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής ή της χώρας και ήδη η πρωτοβουλία έχει αρχίσει να συζητείται ευρέως μετά και την απήχηση που έχει στους πολίτες.

Μία πρώτη εικόνα για το πώς υλοποιείται το πρόγραμμα αυτό μπορεί κανείς να αποκομίσει επισκεπτόμενος τις ιστοσελίδες των Δήμων που συμμετέχουν ή απλώς να αναζητήσει πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσκεψη στους χώρους της «Σπιτικής Κουζίνας»

Το zougla.gr επισκέφτηκε τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν στους Δήμους Παπάγου και Nέας Σμύρνης και κατέγραψε τη ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση των υπαλλήλων, οι οποίοι πλέον έχουν αναπτύξει άριστες σχέσεις ξεχωριστά με τον κάθε δημότη. 

Το zougla.gr στο κατάστημα του Παπάγου:

Μια άποψη από το κατάστημα της Νέας Σμύρνης
:

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom