Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Έρευνα για χειρισμούς της ανάκρισης σχετικά με το έλλειμμα του 2009 ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τα ντοκουμέντα του πορίσματος της ανακρίτριας κυρίας Πεδιαδίτη
Τη διεξαγωγή έρευνας επί των αιτιάσεων που προβάλλονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ για χειρισμούς της ανάκρισης σχετικά με την έρευνα για το ενδεχόμενο διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας.
Συγκεκριμένα, ο αντιεισαγγελέας απέστειλε την αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Ι. Αδαμόπουλου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων.
Από την Εισαγγελία Εφετών ζητείται να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχετικά με το κλείσιμο της έρευνας και από την επιθεώρηση να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της 5ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ στην αίτησή του αναφέρεται στην καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ζητά να διενεργηθεί έρευνα.
ΣΥΡΙΖΑ: Αναδεικνύονται μείζονα θέματα
«Η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ, αλλά και η σχετική επιστολή του ΔΣΑ που προηγήθηκε, αναδεικνύουν σε όλες τις διαστάσεις του το μείζον θέμα της αξιοπιστίας των επίσημων οικονομικών στοιχείων, καθώς και των παρεμβάσεων στη διαδικασία της διερεύνησης της υπόθεσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως περιμένει να ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα της δικαιοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή θεωρεί πως δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τη διοίκηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Νέα Μέρα: Ο ελληνικός λαός να μάθει άμεσα την αλήθεια
Από την πλευρά της η «Νέα Μέρα» σημειώνει πως η δήλωση της Καθηγήτριας κας Ζωής Γεωργαντά, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της, ότι η αρμόδια ανακρίτρια, που διερεύνησε τις καταγγελίες της για τεχνητή και παράνομη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, της ζήτησε και τελικά συναντήθηκαν σε χώρο εκτός των Δικαστηρίων για να συζητήσουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει μείνει μέχρι και σήμερα αναπάντητη.
Όπως τονίζει, ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει χωρίς άλλη καθυστέρηση την αλήθεια και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως ακριβώς επιβάλλεται από το θεσμικό της ρόλο, και θα διερευνήσει το σύνολο της υπόθεσης επισταμένως, ώστε να μην υπάρξουν κενά και γκρίζες ζώνες.
Ζητεί παράλληλα από την κυβέρνηση να παράσχει όλες τις εγγυήσεις και διευκολύνσεις στους αρμόδιους Δικαστικούς Λειτουργούς.
Καταλήγοντας καλεί τη Νέα Δημοκρατία «να απαντήσει με σαφήνεια: αλλοιώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, όπως ισχυριζόταν στην Προ Μνημονίου περίοδό της, ή πράγματι το έλλειμμα ήταν 15,6%, όπως αναγράφεται στους νόμους, που η ίδια ψηφίζει σήμερα;»
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom