Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ:Ξεκίνησαν το πρωί οι "εκκαθαρίσεις" των υποστηρικτών του Μόρσι - Τουλάχιστον 15 νεκροί (βίντεο) & Ζωντανή σύνδεση

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου άρχισαν την επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι κάνοντας χρήση δακρυγόνων σε δύο πλατείες του Καΐρου
Για 15 νεκρούς μιλάει η κυβέρνηση,ενώ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάνουν λόγο για 25 με 30
Get Adobe Flash player

  ΔΕΙΤΕ LIVE τι συμβαίνει στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι  έχουν σκοτωθεί καθώς οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν τα ξημερώματα σήμερα  για να "εκκαθαρίσουν" τα  δύο σημεία διαμαρτυρίας που καταλαμβάνονται από τους υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου Mohammed Morsi στην πρωτεύουσα, το Κάιρο.

Αστυνομία διακόπτει δρομάκια, εκρήξεις ακούστηκαν, πυροβολισμοί και μπουλντόζες είχαν δει να κινούνται  στις δύο πλατείες που μέρες τώρα γίνονται καθηστικές διαμαρτυρίες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από τα κεφάλια τους.
Οι διαδηλωτές θέλουν  να επανέλθει ο κ. Morsi,που  εκδιώχθηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση  λέγοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έπαιρναν «αναγκαία μέτρα» κατά τη διαμαρτυρία στο Rabaa al-Adawiya τζαμί στα ανατολικά του Καΐρου και στη διαμαρτυρίας στην πλατεία Nahda στα δυτικά.

Προβλέπεται ασφαλής έξοδος για τους  διαδηλωτές που θα θελήσουν να αποχωρήσουν και δεν διωχθούν, "εκτός από αυτούς που καταζητούνται από την κατηγορούσα αρχή"!
Καπνού υψώνονται πίσω από διαδηλωτές στο Κάιρο - 14/8/2013

Το υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί «να μην χυθεί  αιγυπτιακό αίμα".
Η Nahda Square, καταυλισμός κοντά Πανεπιστήμιο του Καΐρου έχει ήδη εκκαθαριστεί πλήρως, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι πυκνοί καπνοί αυξήθηκαν πάνω από τμήματα της πόλης, όμως οι επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των σημείων της διαμαρτυρίας συνεχίζονται.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία υποστηρίζει τον ανατραπέντα προέδρο, υποστηρίζει ότι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται μεταξύ 25 και 30.

Τουλάχιστον ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Μουσουλμανική Αδελφότητα κάνει εκκληση από τηλεόρασεως να στείλουν τα αυτοκίνητα στην sit-ins για να μεταφέρουν τραυματίες στο νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές έχουν στρατοπεδεύσει έξω από το τζαμί, και την πλατεία Nahda  από την ανατροπή του κ. Morsi και περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας από τότε.

Την Τρίτη, ένα άτομο σκοτώθηκε σε μια αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του κ. Morsi στην Γκίζα μετά οι άνθρωποι έκαναν πορεία από την πλατεία Nahda σε ένα κοντινό συγκρότημα κυβερνητικά κτίρια για να διαμαρτυρηθούν κατά του διορισμού των πολλών αξιωματικών του στρατού ως επαρχιακοί κυβερνήτες.

Μιλώντας στο BBC, τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Fahmy είπε οτι οι  sit-ins (καθιστικές διαμαρτυρίες) δεν θα μπορούσε να συνεχιστούν "ασταμάτητα".

Είπε ότι οι αρχές προσπαθούν να αναζητήσουν μια συμφωνία μέσω του διαλόγου.
"Εάν η αστυνομία να λάβει τις διαδικασίες τους, θα κάνουν ότι σύμφωνα με το νόμο, με δικαστική απόφαση και σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες επί των οποίων γίνονται αυτά τα πράγματα."

Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρώσει σακιά και μεγάλα βράχια γύρω από το sit-in, ενώ οι άνδρες φορώντας κράνη μοτοσικλέτας και κρατώντας μπαστούνια έχουν αναπτυχθεί σε αναμονή μιας επιδρομής.
Χάρτης που δείχνει sites διαμαρτυρίας στο Κάιρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom