Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πανηγυρική πρόκριση της Skoda Ξάνθη μέσα στο Μπέλφαστ


Ένας σούπερ Μαρσελίνιο πήρε τη Skoda Ξάνθη από το χέρι και την οδήγησε με δύο δικά του γκολ το βράδυ της Πέμπτης (25/7) στην τρίτη προκριματική φάση του Europa League κόντρα στην ιδιαίτερα μαχητική Λίνφιλντ (1-2 το τελικό σκορ), η οποία είχε το πάνω χέρι μετά το 0-1 που πήρε μία εβδομάδα πριν στα Πηγάδια.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της θρακιώτικης ομάδας, ο ήρωας της βραδιάς για τους «κόκκινους», έσπασε μια σειρά από παραδόσεις στο Windsor Park του Μπέλφαστ και χάρισε μια ιστορική πρόκριση στην Ξάνθη.

Κατ' αρχήν έγινε ο πρώτος παίκτης του θρακιώτικου συλλόγου, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κατά δεύτερον, έδωσε για πρώτη φορά δύο γκολ στην Ξάνθη σε ευρωπαϊκό αγώνα μακριά από την έδρα της. Τρίτον, αυτά τα δύο γκολ του Μαρσελίνιο έδωσαν νίκη στην θρακιώτικη ομάδα πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή της παρουσία είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Κι όλα αυτά, στην όγδοη συνολικά αναμέτρηση της Ξάνθης στο πλαίσιο ευρωπαϊκού θεσμού.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς η Ξάνθη είναι στον τρίτο γύρο του Europa League της σεζόν 2013-2014. Η εικόνα των δύο αναμετρήσεων είναι γεγονός ότι έδειχναν ολοφάνερα ότι οι Θρακιώτες την είχαν την πρόκριση. Στον πρώτο αγώνα, ένα ατομικό αμυντικό λάθος του Γούτα επέτρεψε στους Ιρλανδούς να πανηγυρίσουν γκολ και νίκη. Στον δεύτερο αγώνα, το βράδυ της Πέμπτης (25/7) ένα λάθος μαρκάρισμα του Φλίσκα στο 45', στο κέντρο του γηπέδου, εντελώς αχρείαστο, παραλίγο να κοστίσει ακριβά, καθώς ο Έλληνας μέσος είδε την κόκκινη κάρτα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η Ξάνθη προηγούνταν 0-1 με το πρώτο γκολ του Μαρσελίνιο από το 26ο.

Η Λίνφιλντ προσπάθησε να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας με παίκτη παραπάνω, όμως, δεν είχε τον τρόπο. Κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις στο 8ο λεπτό της παράτασης (98ο) όταν ο Γκολτ σκόραρε μετά από λάθος του Γκοχούρι. Ο Μαρσελίνιο, πάντως, είχε απάντηση στην ισοφάριση, καθώς σκόραρε εκ νέου στο 106' και έστειλε την Ξάνθη στον επόμενο γύρο. Η πιο σημαντική σελίδα στην (σύντομη) ευρωπαϊκή ιστορία της Ξάνθης έχει βραζιλιάνικη υπογραφή!

Στον επόμενο γύρο του Europa League η Ξάνθη θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει την Σταντάρ Λιέγης.

οι συνθέσεις των ομάδων
Λίνφιλντ (Τζέφρεϊ): Τάφι, Έρβιν, Γκολτ, Μπ. Μπερνς (91' Μακόλ), Κλαρκ, Γουόρντ, Νόουλς (46' Μάλγκριου), Λόρι, Κάρβιλ, Α. Μπερνς (70' Μακάλιστερ), Τόμπσον.

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Πάιτο, Ντιε, Φλίσκας, Μαρίν (57' Μπέρτος), Μάνταλος (56' Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98' Γκοχουρί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom