Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η απάντηση του Γιωργάκη στη Realnews:"...αν ενδιαφέρονται να βροyν “χέρια λερωμένα”, ας ψάξουν αλλού."!!!


"Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου" γράφει σήμερα στο κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτών λογαριασμοί και συναλλαγές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η έρευνα επικεντρώνεται σε εμβάσματα και χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω του ιδρύματος.

Με την ίδια εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ελέγχονται και άλλα 386 φυσικά και νομικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρει η Realnews, επιχειρηματίες, δικηγόροι, γιατροί και στελέχη τραπεζών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.

Ο Γιωργάκης ήδη από χτες το βράδυ τα "πήρε στο κρανίο" κι έβγαλε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά της εφημερίδας,στην οποία κάνει λόγο για... "μη λαδωμένα χέρια" κι ενώ λέει ότι ο έλεγχος έγινε και το ΣΔΟΕ δεν βρήκε τίποτα δεν μας εξηγεί τι είναι αυτά τα εμβάσματα να μας φύγει και μας η αγωνία που άθελά μας θυμηθήκαμε τον χουντικό Ιωάννη Λαδά με τα "καθαρά χέρια"!!!

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδει δημοσίευμα της Real News

«Ανθρακας ο θησαυρός» για το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου

Για στοχοποίησή του και για βρόμικο πόλεμο εις βάρος της οικογένειάς του κάνει λόγο σε σκληρή ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, που εμπλέκει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου σε ελέγχους του ΣΔΟΕ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για σκοπίμως παραπλανητικό τίτλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ βρίσκονται λογαριασμοί και συναλλαγές ενώ η έρευνα επικεντρώνεται σε εμβάσματα και χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω του ιδρύματος.

«Η εφημερίδα Realnews, σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει το οποίο και προβάλλει σαν κεντρικό θέμα στο αυριανό πρωτοσέλιδό της, με τίτλο “Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου”, επέλεξε από το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο ΙΑΠ!» αναφέρει η ανακοίνωση.

Από το γραφείο του κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνεται ότι πράγματι έγινε έλεγχος από το ΣΔΟΕ καθώς όπως υπογραμμίζει, «το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου – ΙΑΠ, όπως όλα τα Ιδρύματα και οι συναφείς φορείς δημοσίου ενδιαφέροντος, δεν εξαιρούνται και δεν πρέπει να εξαιρούνται των ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές, όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα». Ωστόσο όπως διευκρινίζει δεν βρέθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα.

«Είναι προφανές ότι, η είδηση που προβάλλει, είναι απολύτως σωστή. Πράγματι το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο Ίδρυμα. Ωστόσο, η εφημερίδα δεν έπραξε όπως όφειλε τα αυτονόητα. Δεν έκανε την έρευνα που επιβάλλει η δεοντολογία προκειμένου να καταγράψει και το αποτέλεσμα του ελέγχου. Δηλαδή, ότι όλα ευρέθησαν εντάξει, ώστε η αλήθεια να είναι παρούσα και ο τίτλος ολόκληρος: Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο ΙΑΠ και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα».

«Μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ ή στο ΙΑΠ, θα ήταν αρκετή για να λάβει τη σωστή απάντηση».
«Σκοπός όμως ήταν, μέσα από την απλή παράθεση ενός γεγονότος, να μείνει σκιά. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι, η εφημερίδα θα έχει τους λόγους της (…) Θα μπορούσε κανείς να προβληματιστεί για την σκοπιμότητα αυτής της στάσης» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπανδρέου.

Οπως συμπληρώνει:
«Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε κάποιες ακόμη κατά το απώτερο αλλά και το πρόσφατο παρελθόν, οι απαντήσεις προηγούνται του όποιου προβληματισμού.
Στόχος είναι ο Παπανδρέου.

Έτσι κι αλλιώς, αποτελεί γνωστό στοιχείο του βρόμικου πολέμου εναντίον των Παπανδρέου και του Ιδρύματος -επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα από τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, παλαιότερων και νεότερων- πως… για ό,τι έγινε στη χώρα πριν από το 2009 φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου, για ό,τι έγινε μετά το 2009 φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου!

Μόνο που μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες στοχοποίησης και συκοφάντησης του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν πέσει στο κενό.
Άνθρακες ο θησαυρός».

«Τέλος, ας γνωρίζουν όσοι επιχειρούν να πλήξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι αν ενδιαφέρονται πραγματικά να βρούν “χέρια λερωμένα”, ας ψάξουν αλλού. Άδικα χάνουν τον χρόνο τους» τονίζει.

Κλείνοντας προσθέτει:
«Σημείωση για την αλήθεια και την ιστορία: από την εφημερίδα Realnews, ουδείς επικοινώνησε με οποιονδήποτε από το ΙΑΠ για το συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου, τα όσα αναφέρει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της περί προσπαθειών επικοινωνίας με το ΙΑΠ -το αντίθετο συνέβη, αλλά δεν είναι του παρόντος-, περί υπολειτουργίας του, όπως και περί προβλήματος στην ιστοσελίδα του, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom