Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ανοίγει νέος κύκλος αλλαγών και ανατροπών στα ασφαλιστικά ταμεία

Τα ασφαλιστικά ταμεία και πάλι στο μάτι του κυκλώνα των παρεμβάσεων της τρόικας και επανέρχονται τα σενάρια για ριζικές αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ του δημοσίου , καθώς στερεύουν οι δυνατότητες χρηματοδότησης τους .

Αν και η κυβέρνηση περίμενε εισροή χρημάτων από τις ρυθμίσεις οφειλών φαίνεται ότι αυτές με τους όρους και τους τρόπους που γίνονται σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας ναυαγούν και οι στόχοι που είχα βάλει δεν βγαίνουν.

Ετσι οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι παρεμβάσεις θα είναι και πάλι σαρωτικές στην χορήγηση του εφάπαξ ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα κάθε ταμείου καθώς οι νέες έξοδοι δημοσίων υπαλλήλων προς την σύνταξη δημιουργούν ασφυξία στα αποθεματικά τους.

Ενώ στα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία αναμένετε να τεθεί πλέον η λειτουργία τους με ατομικούς λογαριασμούς , στα πρότυπα των ιδιωτικών και επαγγελματικών ασφαλίσεων .

Οσο για τα ταμεία κύριας ασφάλισης οι πιέσεις γίνονται στην κατεύθυνση της μείωσης των ελλειμμάτων που όμως είναι δύσκολο καθώς η αυξανόμενη ανεργία και η αδυναμία των αυτοαπασχολούμενων να πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ μειώνουν συνεχώς τα έσοδα.
Ετσι οι παρεμβάσεις θα κινηθούν είτε σε δομικές αλλαγές στην λειτουργία του ΟΑΕΕ είτε σε νέες μειώσεις των συντάξεων .
http://asfalisinet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom