Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ποιος έξυπνος αποφάσισε να κάνει Ξενώνα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου;

Στις 29 Ιουνίου με αφορμή την επίσχεση εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων στο ΚΔΑΠ «Αερόστατο» του Δήμου Ζωγράφου γράψαμε ένα σχόλιο στο οποίο καταλήγαμε:Δηλαδή με ξένα κόλλυβα η ΜΚΟ,το ίδρυμα Νιάρχου κι ο Δήμαρχός μας κάνουν κοινωνική πολιτική;

Ο φίλος Θανάσης Δαβαλάς από το zografou.net έψαξε την ουσία του θέματος κι έβγαλε λαβράκι!
Εκτός από τα παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών προκύπτει και σοβαρό θέμα υγιεινής,τόσο των μικρών παιδιών,όσο και των όποιων εθελοντών φιλοξενούνται στο σχολικό... ξενοδοχείο.
Δήμαρχε,κύριε Καλλίρη τι ακριβώς γίνεται μ' αυτή την ιστορία;
Ζείδωρον

Τους θρόνιασαν στο 2ο δημοτικό σχολείο Ζωγράφου να τρώνε και να κοιμούνται ...

Πρόσφατα ο Δήμος Ζωγράφου αποφάσισε με την συνεργασία της ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση ) ΕΛΙΞ και με την στήριξη ευαγών ιδρυμάτων όπως του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου , των Ελληνικών Πετρελαίων - ΕΛΠΕ κ.α. να διοργανώσουν σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου καλοκαιρινά WorkCamp απασχόλησης μικρών παιδιών ηλικίας 6 - 12 ετών στα τρία στα κέντρα δημιουργικής απαχόλησης της πόλης μας ( «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ», «ΖΩΓΡΑΦΟΚΗΠΟΣ», και «ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ» ).

Μέχρι εδώ όλα ωραία και καλά. Η ΕΛΙΞ όμως στηρίζει την δράση της σε εθελοντές , Έλληνες και Αλλοδαπούς. Αυτούς τους ανθρώπους έπρεπε κάπου να τους στεγάσουν. Και που αποφάσισαν να τους στεγάσουν αν έχετε τον θεό σας;


Στο 2ο δημοτικό σχολείο Ζωγράφου. Ναι καλά διαβάσατε. Εκεί θα τρώνε, θα κοιμούνται, θα πλένονται (εκτός αν αυτό το παραλείψουν με θύματα την μύτη και πιθανότατα την υγιεινή των μικρών παιδιών που θα απασχολούν) και όποια άλλη δραστηριότητα των εθελοντών μπορείτε να φανταστείτε θα λαμβάνει χώρα στο 2ο δημοτικό σχολείο Ζωγράφου...

Επισκεφθήκαμε το 2ο δημοτικό σχολείο παρόντος του υπ.δημοτικού συμβούλου Κωστή Παπαναστασόπουλου , φανερώνοντας την δημοσιογραφική μας ταυτότητα και μιλώντας με τον ομαδάρχη κο Κουμπούνη μας επιβεβαίωσε την καταγγελία αυτή που δεχθήκαμε από δημοτικό σύμβουλο της πόλης μας .

20 νέοι άνθρωποι λοιπόν θα κοιμούνται στο σχολείο της πόλης μας όπως μας ανέφερε ο κος Κουμπούνης ενώ δεν μας επιτράπηκε η είσοδος στο σχολείο για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα και τι τροποποιήσεις έχουν γίνει προκειμένου ένα σχολείο να μετατραπεί σε ξενώνα.

Η δικαιολογία για την άρνηση του να περιηγηθούμε στον χώρο του σχολείου ήταν ότι έσπευδε να παραλάβει τους εθελόντες και δεν είχε χρόνο. Πραγματικά όμως φαινόταν ότι βιαζόταν να τερματίσει την συζήτηση μαζί μας. Εξάλλου αυτός είχε τα κλειδιά του σχολείου.

Τα ερωτήματα δεν θα τα θέσουμε εμείς. Τα θέτει η κοινή λογική. Τα όποια συμπεράσματα δικά σας.

Θανάσης Δαβαλάς
Για το zografou.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom