Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ζόρικο αντράκι ο μόνιμος υπουργός Ανάπτυξης:«Δεν χρειαζόμαστε μόνο το μαστίγιο,αλλά και το καρότο»!

Να προσέχεις μόνο παλικάρι μου γιατί υπάρχει κι ένα όπλο που λέγεται μπούμερανγκ!Σαν μορφωμένος και πολύξερος που είσαι θα το γνωρίζεις ασφαλώς..... κι είν' αμαρτία να πας από.... καρότο!!!!!!
Ζείδωρον
Συνέντευξη του Χατζηδάκη στην Tagesspiegel
«Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε τους όρους της τρόικας, μόνο που χρειαζόμαστε όχι μόνο το μαστίγιο, αλλά και το καρότο», επισημαίνει σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που σήμερα επισκέπτεται το Βερολίνο.

Η συνέντευξη φέρει τον τίτλο «Δεν χρειαζόμαστε μόνο το μαστίγιο»
και στο πλαίσιο της ο Ελληνας υπουργός αναφέρεται στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων που στην Ελλάδα κυμαίνεται στο 60% και τονίζει ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα «πρέπει να αναμορφώσουμε έτσι την οικονομία μας ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς την οικονομική ανάπτυξη. Γι’ αυτό το σκοπό εργαζόμαστε».

«Πήραμε το μάθημά μας από τα σφάλματα του παρελθόντος»

Στην ερώτηση εάν τα έξι δισ. ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η ΕΕ επαρκούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ο Κωστής Χατζηδάκης απαντά:
«Κατ’ αρχήν: τα χρήματα είναι αναγκαία τώρα, όχι σε τρία ή πέντε χρόνια. Γι’ αυτό πρέπει το ποσό να διατεθεί στα έτη 2014 και 2015. Εκτός αυτού χρειαζόμαστε μέτρα υποστήριξης με τα οποία να αντιμετωπίσουμε τη δανειακή στενότητα της ελληνικής οικονομίας. Προτείνουμε να συσταθεί ένα Αναπτυξιακό Ταμείο. Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει την εγγύηση για αυτό το Ταμείο, το οποίο θα είναι επικερδές και θα προσελκύσει την οικονομική συμμετοχή και άλλων κρατών μελών της Ε.Ε., αναπτυξιακών τραπεζών και του ιδιωτικού τομέα. Ελπίζουμε η γερμανική κυβέρνηση, οι άλλοι εταίροι της Ε.Ε. και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα, η οποία θα βοηθήσει κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο θέμα της χρηματοδότησης».

Στο ερώτημα, ποιος φταίει για την ύφεση στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να επιρρίψει σε κανέναν την ευθύνη.
«Πήραμε το μάθημά μας από τα σφάλματα του παρελθόντος. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να επιλύσουμε τα δύο βασικά προβλήματα: Το υψηλό δημόσιο χρέος και την χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Εδώ σημειώνουμε πρόοδο. Μόνο δύο παραδείγματα: απελευθερώσαμε τον τομέα των μεταφορών. Τώρα είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε πλήρως την αγορά ενέργειας. Γνωρίζω ότι η επιτυχία εξαρτάται και από τη δική μας αποφασιστικότητα. Αλλά το ίδιο σημαντική είναι και η αλληλεγγύη των εταίρων μας στην Ε.Ε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom