Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σαμαροβενιζελοκουβέληδες και καύσωνας θα μας ισοπεδώσουν! 39 βαθμούς στο Αγρίνιο την Παρασκευή

Καμίνι το Αγρίνιο! στους 39 βαθμούς την Παρασκευή,
38 την Πέμπτη και το Σάββατο

Σαν να μην μας έφταναν τα πολιτικοοινομικά, που μας τσουρουφλίζουν κάθε μέρα,ξεκίνησε από χτες Κυριακή η πρώτη ζεστή εβδομάδα του καλοκαιριού, όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. 

Καύσωνα με 36 βαθμούς Κελσίου προβλέπει για σήμερα Δευτέρα (17 Ιουλίου) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 36 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 36 βαθμούς στη νότια Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 19 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουν οι μετεωρολόγοι τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς στο Σαρωνικό και έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε τη Δευτέρα και στη Θεσσαλονίκη,όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα και την Τρίτη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καλές είναι οι καιρικές συνθήκες και το επόμενο διήμερο (19/6 -20/6). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία διατηρείται στα ίδια επίπεδα φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και πιθανόν τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και την Παρασκευή με την θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom