Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κωνσταντινούπολη: Νεκρός 20χρονος διαδηλωτής που χτυπήθηκε από ταξί

Την ευθύνη στην κυβέρνηση Ερντιογάν επιρρίπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας

Ένας διαδηλωτής 20 ετών φέρεται να έχασε τη ζωή του στην Κωνσταντινούπολη όταν χτυπήθηκε από ταξί το οποίο κινήθηκε με ταχύτητα κατά ομάδας διαδηλωτών σε λεωφόρο της τουρκικής μεγαλούπολης, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Τουρκίας.

Πρόκειται, σε περίπτωση που υπάρξει επιβεβαίωση, για τον πρώτο θάνατο ο οποίος σχετίζεται με τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη γειτονική χώρα.

Ο διαδηλωτής ονομάζεται Μεχμέτ Αϊβαλίτας και ο Χουσεΐν Ντεμιρντουζέν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι μαζί του τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, το ένα από αυτά σοβαρά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 20χρονος είχε χτυπηθεί την Κυριακή, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας κατέστησε υπεύθυνη για τον θάνατό του την τουρκική κυβέρνηση.

«Την ευθύνη φέρει η πολιτική εξουσία η οποία επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους, ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής "κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%"», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom