Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Τουλάχιστον 15 νεκροί από πτώση πούλμαν σε χαράδρα στο Μαυροβούνιο


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους Ρουμάνοι, στο Μαυροβούνιο σε τροχαίο που σημειώθηκε με πούλμαν το οποίο ανατράπηκε και έπεσε σε βαθιά χαράδρα σήμερα το απόγευμα γύρο στις 17:00, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου Ράσκο Κόνεβιτς.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το πούλμαν είχε ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας και όχι ουκρανικές όπως λανθασμένα είχε ανακοινώσει η αστυνομία νωρίτερα.

Το τροχαίο σημειώθηκε σε ορεινή εθνική οδό μεταξύ της πρωτεύουσας Ποντγκόριτσα και της βόρειας πόλης Κολασίν.

Τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει μέχρι τώρα 15 πτώματα από τα συντρίμμια του ρουμανικού λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 με 40 μέτρων.

"Είναι μια φοβερή τραγωδία. Στο τροχαίο με ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 46 επιβάτες, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι γιατροί σπεύδουν ακόμη για να σώσουν τους υπόλοιπους", δήλωσε ο ρουμάνος πρεσβευτής στην Ποντγκόριτσα Μιχαήλ Φλόροβιτς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Vijesti επικαλούμενο διασώστες και αστυνομικούς στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο μετέδωσε ότι 20 άνθρωποι πρέπει να έχουν χάσει τη ζωή τους και οι υπόλοιποι επιβάτες να φέρουν βαριά τραύματα.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι δύσκολη λόγω της ιδιαίτερα δύσβατης περιοχής,όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom