Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η μισή Souper League δεν πληροί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης! - Μπάχαλο στο Ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι να τα... μπαλώσουν και πάλι


Η μισή Souper League δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα!

Στη λίστα των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια, αλλά έχουν δικαίωμα έφεσης, περιλαμβάνεται και  ο ΠΑΣ Γιάννενα (που στο γήπεδο κέρδισε επάξια την έξοδό του στην Ευρώπη) σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Αδειοδότησης. Άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει η μισή σούπερ λίγκα, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό,μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός που σε αγώνα μπαράζ νίκησε την Ξάνθη για να.... πάρει τη θέση του ΠΑΣ Γιάννενα!!!!


Οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται έχουν στη διάθεσή τους διάστημα πέντε ημερών για να ασκήσουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης. Οι τελεσίδικες αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός δεν ανατρέψουν την απόφαση σε δεύτερο βαθμό, τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα το κερδίσει οριστικά η Ξάνθη.

Άδεια χορηγήθηκε στους Αστέρα Τρίπολης, Βέροια, Ξάνθη, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Πλατανιά.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών».

Οι ΠΑΕ που δεν εξασφάλισαν άδεια, αποκλείονται από την Ευρώπη και τους επιβάλλεται ποινή περιορισμού απόκτησης παικτών. Θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών (Έλληνες ή ξένους) και να προχωρήσουν μόνο σε τέσσερις ανανεώσεις-επεκτάσεις ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών (Έλληνες ή ξένους). Θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστο αριθμό παικτών κάτω των 24 ετών, αλλά μόνο Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom