Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Εγκληματική αδιαφορία και "κουτοπονηριά" στο ΙΚΑ - Εκοψαν συντάξεις και ΕΚΑΣ - Τραγικός ο Σπυρόπουλος στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Που την πάτε ρε μάγκες τη δουλειά;
Μ' ανθρώπους έχετε να κάνετε,που μάλιστα έχουν προκαταβάλει αυτά που παίρνουν κι όχι με πειραματόζωα.
Ρε Σαμαροβενιζελοκουβέληδες δεν σας έχει μείνει ίχνος τσίπας;
Τι θα φάνε ρε αλήτες αυτοί οι 100.000 άνθρωποι και οι οικογένειές τους (γιατί αυτή η μαύρη σύνταξη κατάντησε να συντηρεί και τα άνεργα παιδιά);
Αφήστε το παραμύθι για τα ελλιπή και τα πλαστά στοιχεία!
Δουλειά σας είναι να τα έχετε βρει και να μπαγλαρώσετε τους απατεώνες κι όχι να κρύβεστε πίσω από μερικούς επιτήδειους για να μην πληρώνετε τον κόσμο.
Μήπως κάνετε πρόβα τζενεράλε για το οριστικό κόψιμο των συντάξεων;
Ζείδωρον

"Το αλαλούμ οφείλεται εκτός της αδιαφορίας και σε εσκεμμένη κίνηση, προκειμένου να συγκρατηθούν οι δαπάνες και να φανούν εντός των στόχων που έχει θέσει η τρόικα."

Πρωτοφανές αλαλούμ επικράτησε χθες με τις πληρωμές των
συντάξεων του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και άλλοι να πάρουν λιγότερα από αυτά που πήραν τον προηγούμενο μήνα, καθώς το ΙΚΑ ανακάλυψε, κυριολεκτικά μόλις άνοιξαν οι τράπεζες, ότι του έλειπαν 21 με 22 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους του!!!
Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσει…
μέχρι εκεί που έφταναν τα λεφτά και να γίνει το απόλυτο μπάχαλο!
Αλλοι πληρώθηκαν λιγότερα, άλλοι καθόλου και κάποιοι είδαν καινούργιες μειώσεις της τάξης των 20 ευρώ χωρίς να ανήκουν στους διπλοσυνταξιούχους που θα έχουν νέες περικοπές από αυτό το μήνα!

Η διαφορά

Αρκετοί επικοινώνησαν με τον «Ελεύθερο Τύπο» και είπαν ότι από 670 ευρώ που ήταν η σύνταξή τους τον προηγούμενο μήνα μαζί με το ΕΚΑΣ, ξαφνικά χθες πήραν 70 ευρώ λιγότερα! Στελέχη του υπουργείου Εργασίας απέδωσαν αυτές τις διακυμάνσεις στο γεγονός ότι πολλοί συνταξιούχοι, μετά τον επανέλεγχο των εισοδημάτων τους, δικαιούνται μικρότερο ΕΚΑΣ (π.χ. αντί για 230 ευρώ, παίρνουν 170 ευρώ ή 50 ευρώ). Αυτές οι διαφορές φαίνονται στη σύνταξη του Ιουνίου που πληρώθηκε χθες.
Την ίδια στιγμή, όμως, που οι επιτελείς του υπουργείου Εργασίας χαρακτήριζαν «μικρό το κακό» και έλεγαν ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε άλλα -επίσης αρμόδια- οικονομικά στελέχη του ΙΚΑ είχαν σημάνει συναγερμό από το πρωί για τα 22 εκατ. ευρώ που έλειπαν από τις πληρωμές του ΕΚΑΣ!

Λάθος υπολογισμός

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή το ΙΚΑ υπολόγισε στις αρχές Μαΐου ότι θα χρειαστεί 40 εκατ. για το ΕΚΑΣ, αλλά επειδή αποφασίστηκε να γίνει αυτό το μήνα η πληρωμή των αναδρομικών, βρέθηκε στις 30 Μαΐου να χρειάζεται  άλλα 21 εκατ. ευρώ που δεν τα είχε εξασφαλίσει!
Ετσι, πλήρωσε με ό,τι είχε στο Ταμείο. Εδωσε δηλαδή 780 εκατ. ευρώ για κύριες συντάξεις και άλλα 140 εκατ. ευρώ για επικουρικές, όπως ανέφερε στον «Ε.Τ» αρμόδιο στέλεχος. Για να εξασφαλίσει, δε, τα επιπλέον 21 εκατ. ευρώ, έκανε το εξής απλό: Εδωσε σε άλλους λιγότερα και σε άλλους τίποτε, με αποτέλεσμα:

1. Συνταξιούχοι να πάρουν μικρότερο ΕΚΑΣ από αυτό που πληρώνονται συνήθως.

2. Οι περίπου 14.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ να μην πληρωθούν καθόλου για «τεχνικούς λόγους», όπως ανέφερε το ΙΚΑ σε ανακοίνωσή του διαβεβαιώνοντας ότι θα πληρωθούν σήμερα.

3. Συνταξιούχοι των Νομικών Προσώπων που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας και συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ, επίσης, δεν πληρώθηκαν, αλλά η διοίκηση του ΙΚΑ το απέκρυψε και επέλεξε μόνο να εμφανίσει ως απλήρωτους τους δικαιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

4. Συνταξιούχοι που δεν παίρνουν ΕΚΑΣ είδαν ψαλιδισμένες τις αποδοχές τους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποδίδεται από την ΗΔΙΚΑ στον ηλεκτρονικό έλεγχο που γίνεται διαρκώς για να διαπιστωθεί αν γίνονται σωστά οι περικοπές!

5. Πάνω από 45.000 δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν επειδή είχαν λάθη σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Χιλιάδες έτρεξαν στα καταστήματα του ΙΚΑ για να πάρουν από εκεί τα χρήματά τους. Αγνωστο πόσοι το κατάφεραν, αν λάβει κανείς υπόψη ότι για να τους εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι άφησαν πίσω τους όλες τις άλλες υποθέσεις! Μάλιστα, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι έχουν διορία μέχρι τις 6 Ιουνίου για να διορθώσουν τα λάθη τους πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλιώς θα μείνουν απλήρωτοι και τον άλλο μήνα!

Σκοπιμότητα

Το «μπάχαλο» δεν οφείλεται μόνο σε αδιαφορία και λάθος υπολογισμούς, είπαν στον «Ε.Τ» στελέχη του ΙΚΑ δίνοντας και μια άλλη διάσταση. Οτι δηλαδή να αποφασίστηκε σκοπίμως να συγκρατηθούν οι δαπάνες για να φανεί ότι κινούνται εντός των μηνιαίων στόχων που έχει καθορίσει η τρόικα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ επειδή υπερέβησαν τα εισοδηματικά όρια θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω αυτά που πήραν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου.
Η επιστροφή των χρημάτων δεν προβλέπεται μόνο στην εγκύκλιο του ΙΚΑ (που δημοσίευσε την Τετάρτη ο «Ε.Τ»), αλλά επισημοποιήθηκε και με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στις 29 Μαΐου, όπου αναφέρει ότι τυχόν επιπλέον ποσά ΕΚΑΣ που εισπράχθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο θα αναζητηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από τους δικαιούχους!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
kkatikos@e-typos.com
στον Ελεύθερο Τύπο 

=======================
Τραγικός ο Σπυρόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1
Δεν έχουμε ξαναδεί πιο τραγική φιγούρα κρατικού λειτουργού από τη σημερινή του κυρίου Σπυρόπουλου,διοικητή του ΙΚΑ, στην τηλεφωνική παρουσία του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα για το αλαλούμ με τις συντάξεις του Ιδρύματος που υποτίθεται πως διοικεί!
Επί ένα ολόκληρο τέταρτο ο δημοσιογράφος του διάβαζε δική του εγκύκλιο της 24/5/2013,που έλεγε ότι οι συντάξεις θα δοθούν κανονικά με όσα ίσχυαν και το 2012 και όχι με βάσει το τεκμαρτό εισόδημα και ο τραγικός διοικητής αναμασούσε τη φράση πως όλα έγιναν νομότυπα κι ότι ενδεχομένως να υπήρξαν κάποια λάθη,όχι όμως σκόπιμα.

Στην επιμονή του δημοσιογράφου ότι η εγκύκλιος φέρει την υπογραφή του και είναι προχθεσινή ξεστόμισε το απίστευτο:"δεν ξέρω γιατί πράγμα μου λέτε" και αποχώρησε!

Δυστυχώς όμως αυτός ο κύριος σήμερα θα πάρει κανονικότατα το μισθουλάκο του ενώ μερικές χιλιάδες συνάνθρωποί του,εκτός του ότι συνωστίζονται στις ουρές των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ,θα πρέπει να πεινάσουν επειδή αυτός και τα αφεντικά του είναι ανίκανοι.-

Δείτε βίντεο από την εκπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom