Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Παρέμβαση εισαγγελέα σε βάρος των…. επιθεωρητών ΣΕΥΥΠ!!!! - Καιρός ήταν…

 === «Μπλόκαραν» Εισαγγελικές έρευνες για ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ στα νοσοκομεία!!!!!!!
 === Από «κόσκινο» περνάει ο εισαγγελέας τους επιθεωρητές Υγείας, στους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες ότι επί δυόμισι χρόνια «μπλόκαραν» σημαντικές εισαγγελικές έρευνες για υποθέσεις που αφορούν την υγεία στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε η εισαγγελία Πρωτοδικών.
      Του Κώστα Κασντούρη 
      kantouris@hotmail.com
=== Αφορμή στάθηκαν αναφορές εισαγγελέων στον προϊστάμενο Ευάγγελο Μαδεμλή, σύμφωνα με τις οποίες οι

επιθεωρητές, χωρίς ουσιαστική αιτιολογία, δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τις οκτώ έρευνες που τους ανατέθηκαν, μεταξύ των οποίων και για τις ύποπτες προμήθειες των νοσοκομείων.
=== Οι αναφορές στάλθηκαν στον κ. Μαδεμλή από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Άννα Καραμόσχογλου και από τον αντεισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι είχαν ζητήσει να διενεργηθούν προκαταρκτικές εξετάσεις για διάφορες υποθέσεις που αφορούσαν αδιαφανείς διαδικασίες στον χώρο της υγείας στη Θεσσαλονίκη. Κορυφαία των ερευνών ήταν αυτή που είχε ζητήσει από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας η εισαγγελέας Άννα Καραμόσχογλου και αφορούσε όλες τις προμήθειες φαρμάκων και υλικών στα δημόσια νοσοκομεία. Η έρευνα είχε προκληθεί μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για μίζες στον χώρο των προμηθειών φαρμάκων, όταν έστειλε σχετική παραγγελία τον Ιούλιο του 2010 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, δίνοντας εντολή στις κατά τόπους εισαγγελίες να διενεργήσουν προκαταρκτικές εξετάσεις.
=== ΚΕΝΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
=== Παρά τη σχετική παραγγελία που έδωσε η εισαγγελέας στους επιθεωρητές Υγείας, ποτέ δεν σχηματίστηκε η δικογραφία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά της προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας επισημαίνει ότι μίλησε πολλές φορές με τους επιθεωρητές, οι οποίοι από την πλευρά τους δεν έδιναν καμία πειστική απάντηση για την απραξία. Από την άλλη, στην ενημέρωση που είχε ο κ. Μαδεμλής ήταν ότι το μοναδικό που επικαλέστηκαν οι επιθεωρητές αφορούσε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
Αυτό όμως που παρατήρησαν οι εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν ζητήσει τις έρευνες, ήταν πως οι επιθεωρητές ολοκλήρωναν άλλες, που τους είχαν ζητηθεί σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα, δείχνοντας εμφανώς ότι επιχειρούσαν να «μπλοκάρουν» τις συγκεκριμένες, για να κολλήσουν στον χρόνο. Η υπόθεση συζητήθηκε έντονα μεταξύ των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης, καθώς σημειώθηκε ότι πρέπει να ερευνηθεί εάν υπάρχει σκοπιμότητα και από πού προέρχεται.
=== Ύστερα απ’ αυτό, η κ. Καραμόσχογλου, αναφορικά με την προκαταρκτική που αφορά τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων και αφού πέρασαν δυόμισι χρόνια, ζήτησε να επιστραφεί η δικογραφία από τους επιθεωρητές και παρέλαβε έναν κενό φάκελο με την παραγγελία του κ. Τέντε. Στη συνέχεια διέταξε να διενεργηθεί νέα προκαταρκτική, αυτή τη φορά από τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., για το ίδιο ζήτημα.
Από την άλλη, ο κ. Μαδεμλής, με παραγγελία του στην εισαγγελέα Ευαγγελία Καρανίκα, ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν οι ευθύνες των επιθεωρητών για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας θα εξεταστεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και αν προκύπτουν άλλα αδικήματα, γι’ αυτό θα κληθούν να καταθέσουν οι επιθεωρητές που ενεπλάκησαν, για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις εντολές που έλαβαν για να μη διενεργήσουν τις συγκεκριμένες έρευνες. «Μπορεί ορισμένα αδικήματα να έχουν παραγραφεί και από την άλλη δεν μπορεί η έρευνα για σοβαρά κακουργήματα να κολλάει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισαν εισαγγελείς.
=== ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Τις έκλεισαν… εγγράφως
=== Η υπόθεση του «μπλόκου» σε επιλεγμένες εισαγγελικές έρευνες, αλλά ειδικά σε αυτή που αφορά τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, έχει συζητηθεί εκτενώς και στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την παραγγελία της κ. Καραμόσχογλου το καλοκαίρι του 2010, στο περιφερειακό γραφείο του ΣΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη σήμανε συναγερμός για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς τα νοσοκομεία είναι πολλά και οι προμήθειες μεγάλες. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη, μετά την οποία ανατέθηκε η έρευνα σε 15 επιθεωρητές, οι οποίοι αποφασίστηκε με ποιον τρόπο θα ενεργήσουν. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν πως έγιναν και οι πρώτες προκαταρκτικές έρευνες με συλλογή τιμών φαρμάκων και υλικών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια σύγκριση με τις τιμές που τα ελληνικά νοσοκομεία προμηθεύονταν τα ίδια υλικά.
Ξαφνικά όμως και ύστερα από λίγες ημέρες, στα γραφεία του ΣΕΥΠ έφτασε τυποποιημένο σχέδιο εγγράφου, με το οποίο η κεντρική διοίκηση ζητούσε ουσιαστικά να μη γίνουν οι έρευνες. 

Κύκλοι του ΣΕΥΠ ανέφεραν πως δόθηκαν ειδικές εντολές για τη συμπλήρωση του εγγράφου, με το οποίο θα έκλειναν χωρίς έρευνα οι δικογραφίες. Συγκεκριμένα, στην αιτιολογία οι επιθεωρητές θα ανέφεραν «δεν μπορέσαμε να βρούμε συγκριτικές τιμές φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό επιστρέφουμε την έρευνα.» 
Μάλιστα, τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, οι εντολές που δόθηκαν ταυτόχρονα ήταν να γίνουν έγγραφα σε πρεσβείες της Ελλάδας σε χώρες της Ε.Ε. και να παραπέμπεται σ’ αυτές το θέμα της διερεύνησης τιμών, για να λάβουν αρνητικές απαντήσεις, αφού δεν έχουν τέτοια αρμοδιότητα, όπως και να αναφέρουν στους εισαγγελείς ότι η έρευνα τιμών στο διαδίκτυο δεν απέδωσε, επειδή οι εταιρείες είχαν… κλειδωμένες τις ιστοσελίδες τους.
ΠΗΓΗ:  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
==== ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Το απόστημα της μεγαλύτερης σαπίλας στον χώρο του ΕΣΥ έσπασε. Εύχομαι στους Εισαγγελείς να μην αναλωθούν σε αναζητήσεις στοιχείων, που συγκαλύπτονται από την ομερτά των γκάγκστερς. Είναι πολύ απλή και γρήγορη η εύκολη απόδειξη της ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Αν επιτύχουν αυτό και επιβληθούν οι πρώτες καταδίκες, ΤΟΤΕ υπάρχουν πιθανότητες να βγουν και τα υπόλοιπα. 
Κατά τη προσωπική μου άποψη και οδυνηρή εμπειρία, που βρέθηκα στη πραγματική γιάφκα, όχι μόνο το ΣΕΥΥΠ της Θεσσαλονίκης, αλλά ολόκληρο το ΣΕΥΥΠ χρειάζεται άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ. Σε μεγάλες υποθέσεις, εκθέσεων ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ Επιθεωρητών, ο αδίστακτος Σαμπατακάκης, έστελνε υποτακτικούς ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ από το ΣΕΕΥΠ Αθηνών, είτε για να πιέσει τον έντιμο επιθεωρητή, είτε για να διεχαχθεί κατευθυνόμενη έρευνα ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.
Εν προκειμένω, ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΟΤΑΤΟΣ ο ισχυρισμός για έλεγχο των τιμών των εταιρειών εμπορίας φαρμάκων, μέσω….. των ιστοσελίδων τους, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΟΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ!!!!!
Το σπάσιμο και μόνο του αποστήματος, ηθικά, έστω και μετά από 3,5 χρόνια, με δικαιώνει. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, εύχομαι στις Εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για να ξεβρομίσει ο τόπος από τους επίορκους.

από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom