Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αν δεν έχετε ύπνο απολαύστε διαλόγους από την προανακριτική της Βουλής

Το κακό είναι πως όλους αυτούς εμείς τους πληρώνουμε για φέρουν καμιά δεκάρα στα ταμεία του κράτους

Οι καβγάδες Κωνσταντοπούλου – Μαρκογιαννάκη, και όχι μόνο, δεν έχουν σταματημό στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία όχι για την ουσία αλλά για τις… κοκορομαχίες μεταξύ των μελών της!

Τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον Πρόεδρο της Προανακριτικής ότι δεν έχει εντοπίσει και δεν έχει απευθύνει επίσημη κλήτευση στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, για να προσέλθει αυτοπροσώπως να καταθέσει στην Επιτροπή, και όχι δια υπομνήματος, όπως είναι η επιθυμία του επιχειρηματία.

Απολαύστε τους διαλόγους:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Είπα ότι δεν θα πάμε με το ντελάλη να φωνάζουμε τον κ. Μιωνή στις γειτονιές. Έτσι είπα, αν θυμάστε πώς το είπα. Και ο τρόπος για να μάθουμε τη διεύθυνση κατοικίας είναι πολύ απλός. Θα επικοινωνήσουμε, αν μου το επιτρέπετε και με εξουσιοδοτείτε να επικοινωνήσω με το δικηγόρο του…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είχαμε πει από την προηγούμενη Πέμπτη να το κάνετε. Γιατί δεν το κάνατε;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ντα-ντα θα με κάνετε; Δεν το ξανακάνω! Δεν το ξανακάνω! Εντάξει, συγχωρείστε με, κυρία μου!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προφανώς έχετε άλλα πράγματα στο μυαλό σας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Συγχωρείστε με δεν το ξανακάνω. Μην με ξαναδείρετε!

Το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης βρήκε τη… σολομώντεια λύση για να εντοπιστεί ο επιχειρηματίας, λύση βγαλμένη από διαφήμιση… Εδωσε λοιπόν τις κατάλληλες οδηγίες στον υπάλληλο της Βουλής και το τι έγινε στην αίθουσα; Ιδού:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ, ησυχία.
Κύριε Μακρή, σας παρακαλώ, πηγαίνετε στο γραφείο σας. Θα χρησιμοποιήσετε το 11880, το 11888, το 11850. Εγώ δεν έχω το τηλέφωνο.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει και το πενταψήφιο του ΕΟΠΥΥ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Τον ΕΟΠΥΥ τον χρειάζεστε, εσείς, κυρία συνάδελφε -είναι προφανές- και, μάλιστα, ειδικευμένης γνώσης γιατρό.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Μαρκογιαννάκη, δεν θα σας πω ξανά ποτέ πρόεδρο, γιατί είστε πραγματικά όνειδος για τη θέση, την οποία κατέχετε και λυπάμαι πάρα πολύ που όλα τα Κόμματα της συγκυβέρνησης σας ψήφισαν για να εξευτελίζετε το θεσμό του Προέδρου της Επιτροπής. Λυπάμαι πάρα πολύ για λογαριασμό σας. Είστε πραγματικά ονειδιστική παρουσία, θλιβερή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εγώ δεν είπα παρά αυτό που λέει όλος ο κόσμος.
Κύριε Μακρή, θα ζητήσετε με το 11880 ή με τα υπόλοιπα που είπαμε ή του ΕΟΠΥΥ, που η κυρία συνάδελφος ξέρει, καθώς εγώ δεν το ξέρω, τον κ. Οββαδία Ναμία. Είναι δικηγόρος. Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλος Οββαδίας Ναμίας με τέτοιο όνομα. Εγώ δεν ξέρω ούτε τη διεύθυνσή του, ούτε τον ίδιο τον άνθρωπο.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Ούτε το τηλέφωνο του δικηγορικού γραφείου δεν έχει ο κύριος εξουσιοδοτηθείς δικηγόρος.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι βέβαιο, πάντως, ότι ο κ. Μπαλτάκος το ξέρει το τηλέφωνό του, οπότε μπορείτε να απευθυνθείτε και εκεί.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πηγαίνετε να το ζητήσετε από τον κ. Μπαλτάκο, κυρία μου.

Στον καβγά ενεπλάκη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Και ‘μεις κύριε Πρόεδρε θα θέλαμε να μην έχουμε την παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου, να έχουμε απαλλαγεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά η μοίρα μας έβαλε να είμαστε μαζί. Να τελειώνουμε λοιπόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Η μοίρα και ο Θεός μας έταξε να υποστούμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αυτά τα οποία υφιστάμεθα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Μην το κάνετε προσωπικό το θέμα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν είναι προσωπικό, σας παρακαλώ! Την ακούσατε τι είπε; Προχθές με είπε γελοίο. Αντιπροχθές με είπε κατάπτυστο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Δεν πειράζει, η κυρία Κωνσταντοπούλου το είπε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν σας είπα γελοίο, σας είπα αστείο. Γελοίο είχατε πει εσείς τον κύριο Δρίτσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Συνεχίστε, αν έχετε την καλοσύνη, και μην αμφισβητείτε ποτέ την πρόθεσή μου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Την αμφισβητώ, σας το έχω πει και μην κοιτάτε εμένα για διαπιστευτήρια προθέσεων.

Και φυσικά από μία «ολοκληρωμένη» συνεδρίαση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αψιμαχίες Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ποια νομίζετε ότι είστε, επιτέλους; Γυρίζει και λέει τρεις φορές ότι «καλύπτετε συμφέροντα, είστε μέσα στη λίστα, έχετε λόγο να τους καλύπτετε, αμφισβητώ την ηθική σας» και θέλετε να καθόμαστε να την ακούμε κιόλας;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μην παραφέρεστε, κύριε. Ποιος είστε;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσύ να πας να δεις ποια είσαι, να πας σε κανένα ψυχιατρείο.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής χαρακτηρίζουν τα ίδια τα μέλη και το επίπεδό τους, τον τρόπο σκέψης και τη στάθμη τους. Είναι ενδεικτικά του πανικού, στον οποίο ευρίσκονται καθώς και της διάθεσης συκοφαντίας και λασπολογίας σε βάρος εκείνων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ζητώ συγγνώμη από τον εαυτό μου που τον άφησα να παρασυρθεί από τις συνεχόμενες προσβολές της κ. Κωνσταντοπούλου.
Της επιστρέφω, λοιπόν, όλους τους χαρακτηρισμούς.
Είναι άξια του κοινού χλευασμού, όπως ήδη συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom