Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Θρίλερ με την απαγωγή δύο Μητροπολιτών και τη δολοφονία των δύο συνοδών των στη Συρία (βίντεο)


Δραματικές εξελίξεις σημειώνονται στη Συρία όπου σύμφωνα με πληροφορίες απήχθησαν δύο μητροπολίτες, ο ένας είναι ο αδερφός του Πατριάρχη Αντιόχειας, Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απαγωγή έγινε στα σύνορα με την Τουρκία ενώ οι ίδιες πάντα πληροφορίες αναφέρουν ότι απήχθη και ο συροϊακωβίτης επίσκοπος Χαλεπίου κ. Ιωάννης Αβραάμ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο επίσκοποι ταξίδευαν μαζί από την Τουρκία προς Συρία ενώ σύμφωνα με ορισμένες πηγές έχουν δολοφονηθεί μέλη της συνοδείας τους. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες στο Χαλέπι ενώ νεκροί είναι ο οδηγός και ο διάκονος του μητροπολίτη.



Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.

Πριν από δέκα ημέρες, το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του προέδρου Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom