Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

4 νεκροί και 35 τραυματίες από έκρηξη στην Πράγα


Τέσσερις νεκρούς εκτιμάται για την ώρα ότι άφησε πίσω της η φονική έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Πράγα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CT24.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της Πράγας, Ζντένεκ Σβαρτς, δήλωσε, ότι «τρεις ως τέσσερις άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κοντεύει να καταρρεύσει».


Σωστικά συνεργεία έφεραν εκπαιδευμένα σκυλιά για να εντοπίσουν εάν βρίσκονται άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια. Ως πριν από λίγο όμως δεν είχαν ανασυρθεί σοροί, σύμφωνα με το CT24.

Ο αριθμός των τραυματιών αναθεωρήθηκε από 40 σε 35, καθώς, πολλοί από αυτούς είχαν κοψίματα από σπασμένα γυαλιά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι έξι ξένοι, ωστόσο οι εθνικότητές τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη οφείλεται σε μια ελαττωματική εγκατάσταση αερίου. Η παροχή αερίου στη συνοικία έχει διακοπεί και περίπου 220 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγη ώρα πριν από την έκρηξη από το σημείο αναδιδόταν έντονη οσμή αερίου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom