Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του εργάτη από έκρηξη σε εργοστάσιο της ΧΑΛΚΟΡ


Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο πριν τις 12:00΄ σήμερα το μεσημέρι στο εργοστάσιο της “Χαλκόρ” στα Οινόφυτα Βοιωτίας...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος εργάτης είναι Ρωσικής υπηκοότητας και βρήκε τραγικό θάνατο από έκρηξη που σημειώθηκε όταν στον προαύλιο χώρο προσπάθησε να κόψει με τροχό έναν παλιό όλμο, ο οποίος όμως είχε πυρίτιδα και εξερράγη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί, αφού οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλα παλιά βλήματα και οβίδες στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, ενώ το Α.Τ. Σχηματαρίου εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο εργαζόμενος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ γράφει:


«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό το νέο εργοδοτικό έγκλημα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοστάσιο της ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός εργάτη από έκρηξη στο χυτήριο του εργοστασίου.

Το σημερινό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, προστίθεται στα δεκάδες εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, που θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πως την ίδια στιγμή στο εργοστάσιο ΕΛΒΑΛ, επίσης ιδιοκτησίας Στασινόπουλου όπως και η ΧΑΛΚΟΡ, τραυματίστηκε άλλος ένας εργάτης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Οι εργαζόμενοι της ΧΑΛΚΟΡ, της ΕΛΒΑΛ, σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρέπει να βρεθούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων της έκρηξης. Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα. Να αγωνιστούν για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς κανένα συμβιβασμό με τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom