Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Αληθεύει η εμπλοκή του συμβούλου του πρωθυπουργού Παπασταύρου στη διάταξη Στουρνάρα για το χάρισμα των προστίμων της λίστας Λαγκάρντ;"

Βόμβα δήλωση-ερώτηση του πρώην νεοδημοκράτη υπουργού και νυν ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τη χοντράδα του Στουρνάρα να φέρει διάταξη με την οποία χαριζόταν το 80% των προστίμων στους παράνομους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και που την πήρε πίσω βάζοντας την ουρά στα σκέλια όταν έγινε αντιληπτό τι προσπαθούσε να περάσει από τη Βουλή.

«Όλα τα ΜΜΕ βουίζουν ότι η τρόικα αξίωσε να αποσυρθεί η διάταξη με την οποία χαριζόταν το 80% των προστίμων στους παράνομους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως και έγινε. Και είναι αυτή μία εξέλιξη που δείχνει πολλά, αλλά δημιουργεί και νέα ερωτηματικά.

Δείχνει ότι, όταν οι πραγματικοί κυβερνήτες διέταξαν, οι ντόπιοι υφιστάμενοί τους έσπευσαν να υλοποιήσουν τις εντολές τους, κάτι που φυσικά δεν έκαναν όταν φωνάζαμε εμείς, μεταφέροντας τη λαϊκή κατακραυγή. Δείχνει επίσης, ότι η συγκεκριμένη διάταξη εκπορεύτηκε από κάποιο ντόπιο κέντρο ή παράκεντρο εξουσίας.

Και το ερώτημα είναι:
Ποιος είναι ο εμπνευστής και ο συντάκτης της συγκεκριμένης διάταξης, και για λογαριασμό ποιών συμφερόντων λειτούργησε; Υπάρχει κόκκος αλήθειας στα όσα διαθρυλούνται ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Στ. Παπασταύρου την παρέδωσε στον κ. Στουρνάρα;

Αληθεύει, επίσης, ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν παρών στη συζήτηση κατά την οποία η τρόικα αξίωσε την απόσυρση της χαριστικής διάταξης και με ποία ιδιότητα ήταν εκεί; Ο πρωθυπουργός οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην ερώτηση που έχω καταθέσει. Δεν μπορεί άλλο να κρύβεται, ούτε να συνεχίζει να προκαλεί με τους φίλους του...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom