Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μεγάλο συλλαλητήριο αυτή την ώρα σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη κατά των μεταλλείων χρυσού (φωτό & βίντεο)


Νέο μεγάλο συλλαλητήριο σήμεραστη Θεσσαλονίκη, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού πραγματοποιούν οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Θράκης.

Το "ραντεβού" ήταν προγραμματισμένο για τις 11.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο, λόγω άλλης εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο χώρο, η προσυγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

13:42 H πορεία συνεχίζεται στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Η αστυνομία απαγορεύει την είσοδο  στον Λευκό Πύργο σε όλο τον κόσμο ακόμη και σε φωτογράφους. Κάπιοι μάλλον "φοβούνται" ότι θα φανεί πόσο μεγάλη είναι η διαδήλωση.

13:21 Η πορεία κατεβαίνει προς την παραλία από την οδό Βενιζέλου. Αποδοκιμασίες από τους διαδηλωτές προς το μπλόκο των ΜΑΤ που βρίσκεται στο ύψος της Δραγούμη.
13:16 Στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, περίμενε και ένα μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα από τη Χαλκιδική, που "υποδέχτηκε" την πορεία παίζοντας μουσική. Δείτε το βίντεο:
13:10 Στο ύψος του Αμερικάνικου προξενείου η πορεία. Η αστυνομία έκλεισε τα στόρια. Τα ΜΑΤ έχουν μπλόκο αρκετά μέτρα πιο κάτω στο ύψος της οδού Δραγούμη, ωστόσο το προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορείας δεν περνάει από το σημείο αυτό.
skouries thessaloniki8
13:00 Τα άτομα που συμμετέχουν στo πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, περιμένουν στο ύψος της Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, προκειμένου να ενωθούν με την πορεία. Δείτε τον κόσμο από το πανεκπαιδευτικό στη φωτό:
panekpaideutiko sillalitirio
12:56 Προστέθηκε νέο βίντεο από την πορεία.
12:40 Στο ύψος της πλατείας Ναβαρίνου η πορεία. "Συμμετέχει" και ο... Πάχτας (φωτό)

skouries thessaloniki5


skouries thessaloniki7
12:34 Στην πορεία μπήκε καταχειροκροτούμενο ακόμη ένα, μικρότερο μπλόκ διαδηλωτών από την επιτροπή κατοίκων Ωραιοκάστρου, το οποίο είχε κινηθεί αντίθετα στην οδό Τσιμισκή μέχρι να συναντήσει τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.
12:31 Συνεχίζεται κανονικά η πορεία στην Τσιμισκή. Προστέθηκαν 2 βίντεο, το ένα με την "τρομερή γιαγιά" το τραγούδι της οποίας συγκίνησε τον κόσμο προχθές στη διάρκεια των επεισοδίων στην Ιερισσό.
{/youtube}CW7sRIQcfT8{/youtube}
12:23 Άρχισε η μεγάλη πορεία που τώρα βρίσκεται στην αρχή της οδού Τσιμισκή. Περισσότερα από 6000 άτομα συμμετέχουν. 
skouries thessaloniki6
12:03 Κλειστή και η Τσιμισκή. Παρούσες στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων, η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Τσουλίδου.
11:50 Κλειστός ο δρόμος γύρω από την πλατεία ΧΑΝΘ και η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη μέχρι στιγμής και συνεχίζεται. (Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες).
skouries thessaloniki4skouries thessaloniki3

skouries thessaloniki
skouries thessaloniki2
 http://www.thesstoday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom