Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ποινικές διώξεις κατά Δούκα, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη

Σε βαθμό κακουργήματος το αδίκημα για τον Π. Δούκα

Ποινική δίωξη σε βάρος των πρώην υπουργών, Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη άσκησε η εισαγγελία Εφετών για το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες. Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο Π. Δούκας. Σε βαθμό πλημμελήματος ο Γ. Παπαντωνίου και ο Γ. Βουλγαράκης για ποσά που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Πέτρος Δούκας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρεται να μην έχει δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ τα έτη 2009 και 2010.
 Ο ίδιος, πάντως, έχει καταθέσει στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής παραστατικά που πιστοποιούν ότι το πραναφερόμενο ποσό είχε κατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό και εκ παραδρομής δεν καταγράφηκε στη δήλωση πόθεν έσχες.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται για πλημεληματική πράξη επειδή δεν δήλωσαν συγκεκριμένα για περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους. Πρόκειται για χρηματικά ποσά, ύψους 2,2 εκ δολαρίων και 117 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, που διατηρούσαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας HSBC στη Γενεύη. Οι ανειλικρινείς δηλώσεις πόθεν έσχες διαπιστώθηκαν από τα στοιχεία λογαριασμών που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπαντωνίου είχε ισχυριστεί ότι πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό της συζύγου του και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου ποσού.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Άργησαν ,αλλά άρχισαν τα όργανα.
Για να δούμε ποιοι και πόσοι θα προσαρτηθούν στο γαϊτανάκι της κατάχρησης,και της απιστίας;

Και το σημαντικότερο.Θα υπάρξει και ποιο θα είναι το τελικό οικονομικό όφελος για το Ελληνικό δημόσιο εκτός από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Πολύ φοβάμαι Λυγερή μου πως τα όργανα είναι κουρδισμένα για συγκεκριμένες παραστάσεις,όσπου η στάχτη να θολώσει το τοπίο!
Οσο για χρήματα στα ταμεία δεν το βλέπω διότι ακόμα κι αυτές οι λίγες περιπτώσεις θα πρέπει να τελεσιδικήσουν!Δηλαδή να φτάσουν σε Αρειο Πάγο και ΣτΕ και πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που τα 'χουν θα προσφύγουν και σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια,οπότε θα μείνει μόνο ο ντόρος χωρίς ουσία.
Καλή τσικνοπέμπτη να έχεις!

Read more: Go to TOP and Bottom