Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής - Αναμένεται ηχηρό ΟΧΙ - Χιλιάδες κόσμου έξω από τη Βουλή


-Σε εξέλιξη η ολομέλεια της Βουλής (Δείτε ΕΔΩ Live)
-Ζήτησε αναβολή  ο Δημοκρατικός Συναγερμός μέσω του Αβέρωφ Νεοφύτου

Άρχισε πριν από λίγα λεπτά η ολομέλεια της Βουλής στην παρουσία 55 βουλευτών, η οποία συνεδριάζει έκτακτα για το νομοσχέδιο περί του φόρου αλληλεγγύης των καταθέσεων.

 Ηχηρό όχι αναμένεται να πει η Βουλή, στην πρόταση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων, ενώ άρον, άρον σπεύδει στη Ρωσία ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής,ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε την παραίτησή του αλλά δεν έγινε δεκτή.
Η ολομέλεια της Βουλής ετοιμάζεται να δείξει κόκκινη κάρτα στο Eurogroup, συνυπολογίζοντας όλες τις αρνητικές επιπτώσεις, άμεσες και έμμεσες, που τυχόν θα έχει στην οικονομία του τόπου το κούρεμα των καταθέσεων αφού εκτιμάται ότι είναι ανυπολόγιστη η ζημιά που έχει γίνει. μόνο από τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Να σημειωθεί ότι απούσα θα είναι από την ολομέλεια η Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ που λείπει σε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό. Οι υπόλοιποι βουλευτές αναμένεται να είναι όλοι παρόντες.

Στο μεταξύ σχεδόν όλα τα κόμματα και οργανωμένα σύνολα έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, κατά των προτάσεων του Eurogroup, έξω από το κτίριο της Βουλής.


Οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή κρατούν πανό με αδελφοποιημένες τις σημαίες της Κύπρου και της Ρωσίας, την Κύπρο σε μια θηλιά και από πάνω το σήμα της Gazprom.

 Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μαζευτεί έξω από τη Βουλή… Ο κόσμος διαδηλώνει με πανό, συνθήματα και σημαίες.

Μεγάλη εντύπωση προκαλούν κάποια πανό, τα οποία έχουν την κυπριακή σημαία, αδελφοποιημένη με την ρωσική σημαία… Τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τη Μόσχα, αφού ο κόσμος έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στη βοήθεια της Ρωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom