Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο γ.γ κύριος Μέργος μετά τα δημοσιεύματα για τις διώξεις εναντίον των

Μόλις μια ημέρα μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν γνωστή τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον των αναγκάστηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό Οικονομικών,οι δύο κύριοι,Αθανασόπουλος (πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ) και ο γνωστός γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ (που ζήτησε να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός).

Διαβάστε εδώ αναλυτικά γιατί διώκονται

Η επιστολή παραίτησης του κ. Αθανασόπουλου έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.
Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.
Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.
Με εκτίμηση
Τάκης Αθανασόπουλος»

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί ο νέος υποψήφιος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Μέργου δεν έχει γίνει γνωστό,πάντως μετά τις γνωστές δηλώσεις του για τον κατώτατο μισθό ήταν υπ' ατμόν.Κι αυτός συμμετείχε στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.Για τη θέση του φέρεται ως φαβορί η στενή συνεργάτης του υπουργού  κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο κύριοι δεν είχαν την ευαισθησία να παραιτηθούν αμέσως μόλις ασκήθηκε η δίωξη αλλά μόνον όταν αυτή έγινε γνωστή από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο καθότι τα ΜΜΕ φρόντισαν να την θάψουν!


Τώρα (18:30) δόθηκε στη δημοσιότητα και η επιστολή παραίτησης του Μέργου

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Οικονομικών

Κύριο Ιωάννη Στουρνάρα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.

Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος.

Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταμαι.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.

Με τιμή

Γεώργιος Μέργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom