Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ… ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΩΝ


Σήμερα που η Κύπρος λέει ναι ή όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό της, σήμερα που  η τριανδρία του Μαξίμου λέει ναι ή όχι στα επίμονα όρντινα της «τρόϊκα» , σήμερα που ενθρονίζεται ο Πάπας, με σημαδιακή παρουσία και του δικού μας Πατριάρχη, θα ανατρέξουμε σε κάποια «σαν σήμερα» του δικού μας συναφιού, που καλό είναι να θυμόμαστε:

Πριν από 30 χρόνια λοιπόν, στις 19 Μαρτίου του 1983,άνοιγε η αυλαία για τρείς δολοφονίες (και έναν ανεξιχνίαστο θάνατο) , Ελλήνων εκδοτών. Πρώτος δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του ο εκδότης της δεξιάς εφημερίδας «Βραδυνή», ο Τζώρτζης  Αθανασιάδης, επιστήθιος φίλος του Καραμανλή. 

Οι δράστες έμειναν άγνωστοι. Ακολούθησε, στις 21 Φεβρουαρίου του 1985, ο  εκδότης της επίσης δεξιάς εφημερίδας «Απογευματινή», ο Νίκος  Μομφεράτος, υπουργός της κυβέρνησης Μαρκεζίνη επί χούντας, με δράστες πέντε τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη».
Στις  26 Σεπτεμβρίου του 1989 ήλθε η σειρά του κεντροδεξιού Παύλου Μπακογιάννη, (συζύγου της θυγατέρας του Μητσοτάκη Ντόρας), τέως διευθυντή του περιοδικού ΕΝΑ ιδιοκτησίας του διαβόητου Κοσκωτά. Δράστες και πάλι οι εκτελεστές της «17 Νοέμβρη».

Ο ανεξιχνίαστος  θάνατος ήταν  του Αρη Βουδούρη, εκδότη του επίσης κεντροδεξιού «Ελεύθερου Τύπου» που συνέβη στις 4 Μαρτίου του 1990 όταν το αυτοκίνητό του  συνετρίβη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κάτω από περίεργες συνθήκες .Ενα χρόνο πριν είχε φύγει ξαφνικά από τη ζωή και η σύζυγος του Λίλιαν, η ψυχή της εφημερίδας  του…
Η «Βραδυνή», η «Απογευματινή» και ο «Ελεύθερος Τύπος» είχαν κατακτήσει στον καιρό τους  τις πρώτες κυκλοφορίες  με 150.000  φύλλα, κάθε μια τους. Σήμερα ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ οι αθηναϊκές εφημερίδες δεν ξεπερνούν τις 110.000 φύλλα, με τις κεντροδεξιές να πουλάνε μόλις 21.000 φύλλα...

Τι σημαίνουν όλα αυτά, θα πείτε. Σημαίνουν ότι πολλά, άλλαξαν και αλλάζουν στο χώρο του Τύπου και των «βαρόνων» του. Τουλάχιστον όμως σταμάτησαν οι δολοφονίες. Ή, καλύτερα, περιορίστηκαν μόνο στις… κυκλοφορίες των εφημερίδων!..
Αλλά για τους «βαρόνους του Τύπου» και την ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ πτώση των κυκλοφοριών πολύ πιο ενδιαφέρουσα θα ήταν η δική σας γνώμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom