Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μικροομολογιούχων έξω από το ΣτΕ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν από το πρωί χιλιάδες μικροομολογιούχοι, οι οποίοι έχασαν σε ποσοστό 85% τα χρηματά τους με το πρόγραμμα PSI της επαναγοράς ομολόγων.

Η διαδήλωση έχει αφορμή την εκδίκαση από το ανώτατο δικαστικό όργανο της υπόθεσης των αιτήσεων ακύρωσης των απωλειών που υπέστησαν χιλιάδες μικροομολογιούχοι από το «κούρεμα» των ομολόγων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο ΣτΕ.
Οι διαδηλωτές,οι οποίοι φρόντισαν να αφήσουν ανοικτές δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην Πανεπιστημίου ώστε να μην διακοπή η κίνηση,έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σημειώνεται πως περίπου 10.000 ομολογιούχοι, φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και ταμεία έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του «κουρέματος» ομολόγων που κατείχαν (PSI), αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά έχουν κατατεθεί 150 αιτήσεις ακύρωσης. Ωστόσο, σε κάθε προσφυγή περιλαμβάνονται (ομαδικά) μέχρι και 200 ομολογιούχοι. Οι προσφυγές στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom