Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δεν βαρεθήκατε μωρέ το ίδιο έργο; Ξανάφυγε η τρόικα χωρίς καμία συμφωνία

Θα πιέσει ο Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής!!!!!

Καταμαύρος ήταν ο καπνός από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς τελικά παρά την αισιοδοξία του κ. Στουρνάρα ότι μπορεί να κλείσουν ζητήματα ακόμα και σήμερα, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν επετεύχθη, αλλά η εμπλοκή με την τρόικα φαίνεται πως είναι μεγάλη.

Το στίγμα της εμπλοκής έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου αν και δήλωσε πως υπάρχει πολύ σημαντική πρόοδος σε όλα τα θέματα, τόνισε πως η τρόικα θα φύγει χωρίς συμφωνία και αυτό θα γίνει όταν επιστρέψει η τρόικα προς τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου.


Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τρόικα δεν ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει, γεγονός που σημαίνει πως για να έρθουν ξανά πίσω, τα θέματα που έχουν μείνει ανοιχτά είναι πολλά και ακανθώδη με καμία από τις δύο πλευρές να μην κάνει πίσω.
Ο κ. Στουρνάρας κράτησε σιγή ιχθύος σχετικά με το ποιά θέματα πλέον παραμένουν ανοιχτά λέγοντας πως "είμαστε πολύ κοντά σε όλα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα σας πούμε". Χαρακτηριστικό της εμπλοκής ήταν η αινιγματική δήλωση του κ. Στουρνάρα αναφορικά με την καταβολή της επόμενης δόσης, λέγοντας "κατά την άποψή μου είναι διασφαλισμένη", φράση που έχει πολλές ερμηνείες, αφού ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για το πότε θα εκταμιευτεί.



Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να θέσει το θέμα της διαπραγμάτεθσης με την τρόικα και στη Σύνοδο Κορυφής, αφού δεν υπήρξε συμφωνία με την τρόικα. Αυτό σημαίνει πως η διαπραγμάτευση εάν δεν προχωρήσει τότε θα κληθούν οι ευρωπαίοι ηγέτες να κάμψουν την αμετακίνητη στάση των τριών της τρόικας.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μιας και δεν θέλουν να υπάρξει ούτε κάποιο λάθος ή μεγαλύτερο πρόβλημα με τα έσοδα του κράτους, αλλά από την άλλη υπάρχει και ο φόβος της κοινωνικής έκρηξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom