Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πρωτοφανείς εικόνες πολέμου στην Ιερισσό- Καρέ- καρέ η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ - Αρνείται η αστυνομία να συμμετάσχει στη σύσκεψη για εκτόνωση της κατάστασης (βίντεο)


15.38 "Μπλόκο" των κατοίκων του Σταυρού σε ένδειξη συμπαράστασης στους "γείτονες" κατοίκους της Ιερισσού για τα πρωτοφανή επεισόδια που εξελίσσονται στην περιοχή. Δείτε εδώ
15.10 Όπως δήλωσε στο Thesstoday ο δικηγόρος Βασίλης Τζιμούρτος, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά πολλούς από τους κατοίκους της Ιερισσού, η αστυνομία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αυριανή σύσκεψη στο δικαστικό μέγαρο, υπό τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Π.Γιαννάκη. "Εμείς θα πάμε γιατί θέλουμε να βρεθεί μια λύση" είπε ο κ.Τζιμούρτος. Την ίδια στιγμή, δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, συνεχίζουν τις έρευνες στα σπίτια πολιτών. Αυτήν την στιγμή σύμφωνα με τον κ.Τζιμούρτο ερευνούν το τρίτο κατά σειρά σπίτι. "Προσπαθούν να επιβάλλουν καθεστώς χούντας, κάνουν έρευνες λες και αφορούν σε τρομοκράτες. Εδώ δεν υπάρχει απαγγελθεί κατηγορία και εισβάλλουν σε σπίτια, με τα μικρά παιδιά να βλέπουν τρομοκρατημένα κουκουλοφόρους μέσα στο χωριό, μέσα στο σπίτι τους" λέει στο Thesstoday o κ.Τζιμούρτος . "Από εδώ και πέρα, οι κάτοικοι δηλώνουμε επίσημα, πως ότι και αν συμβεί, είμαστε σε νόμιμη άμυνα και ηθικοί αυτουργοί θα είναι αυτοί" καταλήγει ο δικηγόρος.

14:36Εκατοντάδες άτομα είναι συγκεντρωμένα στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική επιχείρηση στην Ιερισσό. Έχει τοποθετηθεί μικροφωνική και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν θα γίνει πορεία.
14:30 Νέο βίντεο, με την "παρέλαση" των ΜΑΤ μέσα στην Ιερισσό, κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των κατοίκων:
14:21 Προστέθηκαν άλλα δύο βίντεο με την επιχείρηση εκατοντάδων αστυνομικών που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. 
Τα βίντεο είναι από τον χρήστη του youtube Iosifsk
14:07 Ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για "περιορισμένη χρήση χημικών", υποστηρίζοντας ότι δεν έπεσαν χημικά κοντά σε σχολείο και αναφέροντας ότι τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί από τα επεισόδια . Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδω
13:52 Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει εισβάλλει και κάνει ελέγχους σε 3 σπίτια στην Ιερισσό.
13:46 (video) Δήλωση στο Thesstoday του δικηγόρου Μ.Λαμτζίδη, σχετικά με την συνάντηση με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης Π.Γιαννάκη.
13:19 Βίντεο από τη ρίψη δακρυγόνων στην Ιερισσό δημοσιοποίησε πριν λίγο η Ελευθεροτυπία στο κανάλι της, στο Youtube. Δείτε το:
13:01 Τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου, που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο της Ιερισσού.
12:48 Νεώτερα από την παρέμβαση στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης. Οι δικηγόροι Μ. Λαμτζίδης, Σ. Πετρίδης, Ε. Ιωαννίδου, στην επικοινωνία που είχαν με τον κ. Γιαννάκη, κατέθεσαν έκτακτο διάβημα για τα όσα συμβαίνουν, ζητώντας να αποκατασταθεί η νομιμότητα και οι αστυνομικές έρευνες να γίνουν με τον σωστό τρόπο. Ο κ. Γιαννάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθ. Παζαρλή και του συνέστησε να επικοινωνήσει με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να αποσύρει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Χαλκιδική, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έκρυθμης κατάστασης. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γιαννάκης, δέχτηκε, να πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:00, σύσκεψη στο γραφείο του, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για την εκτόνωση της κατάστασης. Ο κ. Γιαννάκης προηγουμένως σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με κάτοικο της Χαλκιδικής που είχε προσαχθεί, όσο και με συνήγορο από την ομάδα νομικής υποστήριξης των κατοίκων, λαμβάνοντας πληροφορίες για τα τεκταινόμενα. 
12:41 Παρέμβαση στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης Π.Γιαννάκη έκαναν 3 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μ.Λαμτζίδης, διαμαρτυρόμενοι για το κλίμα αστυνομοκρατίας και προτείνοντας έκτακτη σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (κάτοικοι, αστυνομία, εταιρεία, κτλ) για να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση. 
12:30 Πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον επτά από τα άτομα που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις των ορυχείων χρυσού και έχουν γίνει συλλήψεις.  Αστυνομικές πηγές ωστόσο σημείωναν πως οι έρευνες συνεχίζονται - ακόμα και σε σπίτια ατόμων που θεωρούνται ύποπτα - και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.
12:20 Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ διέψευσε ότι έγινε χρήση χημικών στο σχολείο της Ιερισσού
12:00 Όπως έγινε γνωστό, παιδιά λιποθύμησαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο ιατρείο.
11:50 "Απεγκλωβίστηκε" από τον αστυνομικό κλοιό το σχολείο της Ιερισσού. Γονείς πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά τους

Νωρίτερα: Ένταση επικρατεί και πάλι στην Ιερισσό, μετά τις πληροφορίες που θέλουν πέντε κατοίκους να έχουν "εξαφανιστεί" από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.
Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων δίπλα στο σχολείο και το ιατρείο, με αποτέλεσμα μικρά παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom