Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου κατευθύνεται η διαδήλωση μαθητών και φοτητών


Προς το Προεδρικό Μέγαρο κατευθύνεται αυτή τη στιγμή η διαδήλωση μαθητών και φοιτητών, που διοργανώνουν ΠΟΦΕΝ και ΕΣΕΜ κατά του μνημονίου και της Τρόικας.

Αμέσως μετά τη Βουλή, όπου είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Σπίτι της ΕΕ, στην οδό Βύρωνος, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της Τρόικας και της ΕΕ.

Από την πλευρά της Αστυνομίας, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται εντός του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ αστυνομική δύναμη έχει λάβει μέτρα ασφάλειας και μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία στη οδό Νικηταρά, σε μικρή απόσταση από τη διαδρομή που ακολουθούν οι διαδηλωτές.

Εξάλλου, η λεωφόρος Προεδρικού Μεγάρου είναι κλειστή για την κυκλοφορία.

Νωρίτερα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από την κυπριακή Βουλή μαθητές και φοιτητές, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πλακάτ, φωνάζουν συνθήματα και ρίχνουν αυγά στο κτήριο της Βουλής, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν όλοι οι μαθητές των Λυκείων, οι οποίοι οργανώθηκαν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Νεχρού, μπροστά από τα κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει εδώ και μέρες η Αστυνομία, περιορίζοντας την πρόσβαση στο κτίριο της Βουλής.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παραταγμένοι μπροστά από τους διαδηλωτές.

Ομάδα αστυνομικών έπειτα από πληροφορία ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους εκτός του περίγυρου της Βουλής, κατευθύνεται προς το Σπίτι της Ευρώπης και από εκεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom