Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θρησκευτικός πόλεμος στο Πακιστάν: Μουσουλμάνοι λεηλάτησαν κι έκαψαν συνοικία Χριστιανών


Περισσότερα από εκατό σπίτια στη χριστιανική συνοικία Μπαντάμι Μπαγκ στα περίχωρα της πακιστανικής πόλης της Λαχώρης λεηλατήθηκαν και κάηκαν σήμερα από όχλο περίπου 1500 μουσουλμάνων, ανέφερε η τοπική Αστυνομία.

Οι χριστιανοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη.
Αιτία για αυτό στάθηκε η κατηγορία για προσβολή του προφήτη Μωάμεθ, που απαγγέλθηκε την Παρασκευή εναντίον ενός από τους κατοίκους της συνοικίας.
Αρκετοί από τους υποκινητές και τους δράστες των επιθέσεων συνελήφθησαν.


Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός κατοίκων,τραυματίστηκαν όμως 12 αστυνομικοί προσπαθώντας να αποσοβήσουν τα χειρότερα.

Στη χριστιανική συνοικία περιπολούν διαρκώς, πλέον, χίλιοι αστυνομικοί αποτρέποντας την περαιτέρω λεηλασία των περιουσιών.

 Η περιφερειακή κυβέρνηση, η Λαχώρη είναι στο ανατολικό Πακιστάν, καταδίκασε ήδη αυτά τα συμβάντα, δεσμευόμενη ταυτοχρόνως ότι οι πρωταίτιοί τους θα οδηγηθούν να δικαστούν, ενώ για την χριστιανική κοινότητα "θα λαμβάνονται αποτελεσματικότερα μέτρα προφύλαξης".

Το 2012 πακιστανικό δικαστήριο αθώωσε έφηβη κατηγορηθείσα για ασέβεια προς το Κοράνι, με δημόσια δήλωση. Η διεθνής κοινότητα εναντιώνεται στην επιβολή της θανατικής ποινής για όσους κριθεί ότι προσέβαλαν είτε το Κοράνι είτε τον προφήτη Μωάμεθ και διατυπώνονται παράλληλα, επωνύμως, επισημάνσεις ότι "ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από παρόμοιες δώξεις είναι απλά η ατομική κακεντρέχεια", που τρέφουν μερικοί μουσουλμάνοι για τους χριστιανούς πολίτες.

Σημειωτέον στην δίνη αυτή, ακόμα και όσοι προτείνουν δημόσια κάποια μεταρρύθμιση στα ισχύοντα υφίστανται αμείλικτα "αντίποινα". 'Ετσι (μεταξύ άλλων) καταγράφηκαν στη διάρκεια του 2011 οι δολοφονίες του κυβερνήτη του Πεντζάμπ Σάλμαν Τασίρ και του υπουργού αρμόδιου για τις θρησκευτικές μειονότητες, Σάχμπαζ Μπάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom