Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Από το ηχηρό ΟΧΙ στο ρωσικό ΝΙΕΤ και τώρα στη "φορολογία του πλούτου" με βαθύ κούρεμα μέχρι 25%


Μετά το οριστικό ΝΙΕΤ της Ρωσίας η Κύπρος μοιάζει να αναδιπλώνεται και το περήφανο ΟΧΙ να γίνεται απλά περίφημο,αφού λέχθηκε από ένα τόσο δα νησί κόντρα στα απρπακτικά της Ευρώπης.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση οδηγείται στην απόφαση να κουρέψει σε μεγάλο βάθος τις καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ,βαφτίζοντας αυτό το κούρεμα "φορολογία του πλούτου"!

Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου για ένα πιθανό πακέτο οικονομικής βοήθειας ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.Βέβαια ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε μεν ότι η Ρωσία "δεν κλείνει την πόρτα" σε μια στήριξη της Κύπρου, πρόσθεσε όμως ότι "η Λευκωσία πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με την ΕΕ για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση".

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη Βουλή η σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου, για εξεύρεση συμφωνημένης βάσης που θα ικανοποιεί τις προσεγγίσεις της Τρόικας.

Αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης να συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής για να τοποθετηθεί επί των αποφάσεων που θα ληφθούν και των νομοσχεδίων και κανονισμών που υπέβαλε η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ). Τα νομοσχέδια  δίνουν τα κατάλληλα νομοθετικά εργαλεία στην Τράπεζα για να διαχειριστεί την κρίση την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με τον Διοικητή της ΚΤ, Πανίκο Δημητριάδη.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφίσει απόψε τρία νομοσχέδια για:
α) την εξυγίανση των τραπεζών (Λαϊκή),
β) τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης
και γ) τον περιορισμό των εκροών, όταν ανοίξουν εκ νέου οι τράπεζες την Τρίτη.

Αύριο Σάββατο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το βαθύ πλέον κούρεμα  στις καταθέσεις.

Λέγεται ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα προτείνουν σχέδιο νόμου για «κούρεμα» 15% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα!
Γίνονται προσπάθειες να προστατευτούν τα ταμεία συντάξεων στη Λαϊκή Τράπεζα.

Το ΡΙΚ όμως μεταδίδει ότι η Κυβέρνηση θα καταθέσει εναλλακτικό νομοσχέδιο για κούρεμα 20-25% πάνω από 100.000 ευρώ μόνο στην Τράπεζα Κύπρου.

Oι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των εκπροσώπων και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, ανέφερε ότι το κλίμα εντός της Βουλής έχει αλλάξει και υπάρχει πρόθεση για διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία. Παράλληλα τόνισε ότι «εάν τελικά καταλήξουμε στην ψήφιση των νομοσχεδίων, τότε η συμφωνία με την τρόικα θα κλειδώσει το συντομότερο προκειμένου να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία».

«Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί» ανακοίνωσε  στους πολίτες μέσω Social Media,όπως το συνηθίζει, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom