Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κεραυνοί από τον Ι.Σ.Α κατά Στουρνάρα:"από λάθος Πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές!!!" - Ενα 24ωρο μετά την τραγωδία στη Λάρισα κι ούτε ένας πολιτικός δεν είχε την ΤΣΙΠΑ να παραιτηθεί!

Ευτυχώς ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με την ανακοίνωση που θα διαβάσετε παρακάτω έσωσε την τιμή των όπλων για την χθεσινή τραγωδία στη Λάρισα.,τα αδικοχαμένα παιδιά έτσι κι αλλιώς δεν ξαναγυρίζουν.

Από πλευράς πολιτικών,όσοι παρήλασαν στα πρωινάδικα εξέφρασαν την οδύνη τους κι από κει και πέρα ουδέν.Ούτε ένας δεν είχε την ΤΣΙΠΑ να τα βροντήξει και να φύγει απ' αυτή τη δολοφονική συμμορία που κυβερνάει τη χώρα.Μια παραίτηση μωρέ για τα μάτια του κόσμου έστω.
Δεν τους αγγίζει τίποτα πια;Δεν νιώθουν οι χοντρόπετσοι τον πόνο και τη θλίψη που προκαλκούν.

Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουν την γενοκτονία που συντελείται από την πολιτική που εφαρμόζουν τρία χρόνια τώρα στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Οι αυτοκτονίες κοντεύουν τις τέσσερις χιλιάδες,τα συμβάντα με τα τζάκια και τα μαγκάλια όλο και πληθαίνουν (μόνο μέσα στο Φεβρουάριο έφυγαν 4 άνθρωποι κι άλλοι 3 χαροπαλεύουν στη Λάρισα),οι καθημερινές ληστείες μετά φόνου είναι άλλος ένας παράγοντας που χάνονται σωρηδόν ζωές αθώων Ελλήνων πολιτών,χώρια όσοι πάνε "σκαστοί" και δεν καταγράφονται πουθενά,συν όσοι δεν είναι σε θέση να αγοράσουν φάρμακα ή να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία.
Αποδεκατιζόμαστε και οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες ασχολούνται με λίστες,συνέδρια και οτιδήποτε άλλο εκτός από το ξεκλήρισμα της Ελληνικής κοινωνίας.
Ζείδωρον

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι η φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κοστίζει ζωές, όπως στην περίπτωση των φοιτητών στη Λάρισα.

Με αφορμή το θάνατο των δυο φοιτητών, οι οποίοι πέθαναν από τις αναθυμιάσεις στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με ένα μαγκάλι, ο Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Κύριε Στουρνάρα, από λάθος Πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές!!!
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε από μήνες προειδοποιήσει την Πολιτεία, ότι θα χάνονταν ανθρώπινες ζωές και θα πληγόταν ανεπανόρθωτα η Δημόσια Υγεία, αν δεν παρείχε η Πολιτεία στους πολίτες τη δυνατότητα μείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να μπορούν να ζεσταθούν με ασφάλεια.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η εγκληματική αδιαφορία του Κράτους και η εμμονή του στην εφαρμογή μιας ανάλγητης και αναποτελεσματικής όπως αποδεικνύεται στην πράξη φορολογικής πολιτικής, που αντί να αυξάνει τα έσοδα αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, έχει τραγικά αποτελέσματα.

Οι ρύποι αυξήθηκαν διότι δεν υπήρχε, και συνεχίζει να μην υπάρχει, καμία πιστοποίηση ούτε στα υλικά της καύσης ούτε και στις σόμπες που χρησιμοποιούνται.

Οι δύο νέοι φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι, τα τρία μικρά παιδιά που κάηκαν πριν μερικούς μήνες από την ξυλόσομπα που τους ζέσταινε, είναι θύματα μιας ανθρωποκτόνου πολιτικής, που δίνει μεγαλύτερη αξία στους αριθμούς από ότι στους ίδιους τους ανθρώπους. Άλλωστε, νωπό ακόμη είναι στη μνήμη του λαού μας το περιστατικό με τα τρία αδελφάκια, στο Δήμο Παγγαίου της Καβάλας, που το Δεκέμβριο 2012, κάηκαν ζωντανά από πυρκαγιά που προκλήθηκε από ξυλόσομπα…..
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων, η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου. Και τιμωρείται με «ξεπάγιασμα» μια ολόκληρη κοινωνία, που ήδη δοκιμάζει τις αντοχές της εξαιτίας της κρίσης.

Ακόμη όμως και στην Ελλάδα της κρίσης, δεν πρέπει να επιτρέψουμε η θέρμανση να καταστεί προνόμιο των πλουσίων, ούτε να εξαναγκάζουμε τους φτωχούς συμπολίτες μας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα μας 40 χρόνια πίσω.
Το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή , το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Το χθεσινό συμβάν στη Λάρισα ας αποτελέσει την αφορμή για να αφυπνιστεί το Κράτος.

Κύριε Στουρνάρα, από λάθος Πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές!!!
Αντιληφθείτε ότι η οργή και η αγανάκτηση της κοινωνίας από αυτό το περιστατικό είναι μεγάλη.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική υπόθεση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Αλλά κι εσείς πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα , είναι η ζωή των Ελλήνων κι όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας.
Οφείλετε έστω και τώρα, να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσετε να αλλάξει αυτή η πολιτική, που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας. Δώστε έστω και με καθυστέρηση τη δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες. Σε λύσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων.
Ακούστε τη φωνή αγωνίας όχι μόνον του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που εδώ και μήνες σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών.
Αναλογιστείτε και πράξτε αυτό που πρέπει , για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Για το ΔΣ του ΙΣΑ
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν Γραμματέας
 Γ.Πατούλης    Στ.Τσούκαλος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom