Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο υπερπρωθυπουργός Στουρνάρας εξέθεσε τους Βενιζελοκουβέληδες - Και το 2013 το χαράτσι μέσω ΔΕΗ


Παράταση της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2013 εισηγήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας ακινήτων μέσω διεύρυνσης της βάσης πήγαν περίπατο. Όλη η χώρα πάγωσε χθες από την είδηση ότι το χαράτσι μέσω ΔΕΗ θα μείνει και για το 2013 εκτινάσσοντας ξανά στα ύψη τη φορολόγηση για όσους έχουν την ατυχία να έχουν ακίνητη περιουσία.

Από τις Βρυξέλλες ο κ. Στουρνάρας, γράφοντας κανονικά τους Βενιζελοκουβέληδες με τα παχιά τα λόγια στα παλιά του τα παπούτσια και υπακούωντας τυφλά στις απαιτήσεις της τρόικας  εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να παραμείνει έως το τέλος του 2013 η διαδικασία είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
Ο υπουργός Οικονομικών, δεν θέλησε να δώσει αριθμούς μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το «χαράτσι» να είναι ηπιότερο.

Αυτό που προτείνει ο κ. Στουρνάρας είναι να δοθεί χρόνος ώστε να σχεδιαστεί ο μηχανισμός για έναν ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί  από 1/1/2014.

Επειδή πολύ πρόσφατα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους όσον αφορά στη συνέχιση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων,εξετέθηκαν για ακόμα μια φορά  με την ανακοίνωση Στουρνάρα!

Για να τους δούμε τώρα τι θα κάνουν;Θα το καταπιούν κι αυτό;Θα αντιδράσουν και πως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom