Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Πόρτα» στον Οτο Ρεχάγκελ από τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004


κάντε κλικ στην εικόνα να διαβάσετε και το άρθρο του Νίκου Ασημακόπουλου


Σε φιάσκο εξελίχθηκε η απόπειρα ενός ινστιτούτου διεθνών σχέσεων να εγκλωβίσει τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής που πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 στην Πορτογαλία, σε μια συνάντηση με τον Οτο Ρεχάγκελ.

Ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Οι υπόλοιποι παρ’ ότι προσκλήθηκαν απέφυγαν το ραντεβού που στήθηκε «στο πλαίσιο της σύσφιγξης των ελληνογερμανικών σχέσεων» χθες το βράδυ.


Η σχετική πρόσκληση έφτασε προς τους παίκτες εκείνης της ομάδας τηλεφωνικά χθες το μεσημέρι. Αμέσως εκδηλώθηκαν διαφωνίες. Αλλοι έλεγαν ότι «δεν είναι σωστό να μην πάμε» κι άλλοι ότι δεν θα έπρεπε να παραβρεθούν στην εκδήλωση από τη στιγμή που ο Ρεχάγκελ βρίσκεται στην Ελλάδα ως απεσταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης.

Τελικά υπερίσχυσε η δεύτερη άποψη, αφού μόνο ο Γιαννακόπουλος και ο Γιάννης Τοπαλίδης, βοηθός του Ρεχάγκελ στο Euro της Πορτογαλίας, έδωσαν το «παρών».

Στη συνάντηση, που ήταν αφιερωμένη «στον διάλογο μεταξύ του αθλητισμού και της πολιτικής» παραβρέθηκαν επίσης ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης και Αννα Καραμανλή.

«Εχω κάνει δέκα ταξίδια στην Ελλάδα και με όποιον Ελληνα μιλάω, μου λέει: ”Εχεις κάνει πάρα πολλά, αλλά… πότε θα μας φέρεις και τον δικό μας Οτο;”», ανέφερε αρχικά ο κ. Φούχτελ και πρόσθεσε πως θα γίνει προσπάθεια και θα προσφερθεί η κατάλληλη τεχνογνωσία στη χώρα μας για την ανάπτυξη του τουρισμού της.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Ρεχάγκελ, ο οποίος αστειευόμενος είπε: «Τέρμα τα λόγια. Ας ανοίξει ο μπουφές»! Στη συνέχεια κάλεσε δίπλα του τον Γιαννακόπουλο και τον Τοπαλίδη. Οι τρεις τους, που σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς ήταν αχώριστοι, μοιράστηκαν με όλους τις στιγμές που έζησαν το 2004 στο ταξίδι για το όνειρο.

«Είχαμε πει στα παιδιά ότι αν ακολουθήσουν την τακτική και τη φιλοσοφία μας, θα πετύχουμε και τελικά τα καταφέραμε», είπε ο κ. Ρεχάγκελ, ενώ κλείνοντας συμπλήρωσε: «Το ζητούμενο είναι να κάτσουν οι πολιτικοί και οι αρμόδιοι φορείς στο τραπέζι και να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση και ο κ. Φούχτελ πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος για να προωθήσει την ελληνογερμανική φιλία».

Διαβάστε ΕΔΩ το δικό μας άρθρο την ημέρα της άφιξης στην Ελλάδα του επιτυχημένου προπονητή,πλην όμως όψιμου αποτυχημένου πρέσβη της Μέρκελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom