Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ:Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων με ελικόπτερο


Τη δόξα του Παλαιοκώστα φαίνεται πως ζήλεψε σήμερα  το απόγευμα ο Παναγιώτης Βλαστός που επιχείρησε να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βαρυποινίτης, που έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, προσπάθησε να ανέβει σε  ελικόπτερο που είχε ήδη κατέβει στο χώρο των φυλακών.

Όμως, οι φρουροί των φυλακών αντιλήφθηκαν τι έγινε και άνοιξαν πυρ, καθηλώνοντας το ελικόπτερο στο  χώρο των φυλακών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε στα πόδια ο Π. Βλαστός (κατ' άλλους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών σε σοβαρή κατάσταση),μαζί του επρόκειτο ν' αποδράσουν κι άλλοι τρεις κρατούμενοι.

Εχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις,ενώ στο ελικόπτερο εκτός του πιλότου επέβαιναν άλλα δύο άτομα,που συνελήφθησαν.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011, όταν είχε κρατήσει ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.

Διαβάστε σχετικά:

Ποιος είναι ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός
Με σπρώχνουν να αποδράσω, δεν έχω άλλη επιλογή



update (ώρα 19:00)Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από τα πυρά των αστυνομικών, το ελικόπτερο υποχρεώθηκε σε «βαριά» (αναγκαστική) προσγείωση δίπλα από τις φυλακές.

Συνελήφθησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, ο πιλότος και τρεις Αλβανοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλά για πιθανότητα να υπάρχει ένας τραυματίας από την ανταλλαγή των πυροβολισμών. Υπάρχουν πληροφορίες πως έχει τραυματιστεί ελαφρά και ένας φρουρός.

Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα πυρά των φρουρών τραυματίστηκε σοβαρά ο επίδοξος δραπέτης Παναγιώτης Βλαστός και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών. Ο Παναγιώτης Βλαστός, έσπασε τα χέρια και τα πόδια του όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε από την ανεμόσκαλα.

Οι συνεργοί του Βλαστού είχαν νοικιάσει το ελικόπτερο από τον Ασπρόπυργο και κατέθεσαν ως σχέδιο πτήσεις το Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκαν δυο ξένοι σαν πελάτες και μετά προφανώς υπό απειλή, ανάγκασαν τον πιλότο να κατευθύνει το ελικόπτερο στα Τρίκαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom