Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΦΩΝΗ της ΠΑΡΟΥ: Πίτα ΝΔ και αστυνομοκρατία! Το τηλεφώνημα Βρούτση στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Συρμαλένιο και τα αμείλικτα κι αναπάντητα ερωτήματα

κ. Βρούτση, 
Έχετε ποτέ πεινάσει; 
Έχετε ποτέ νιώσει το κρύο να σας παγώνει το αίμα; 
Έχετε μείνει χωρίς σπίτι γιατί σας το πήρε η τράπεζα;
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί, από την κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας στην Πάρο,παρουσία του Ναξιώτη υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και εν μέσω αστυνομοκρατίας, είναι από την ολόφρεσκη Φωνή της Πάρου που κυκλοφόρησε σήμερα.
Διαβάστε το,έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και μάλιστα περισσότερο για όσα δεν... ειπώθηκαν στη σεμνή τελετή.Κάποια αμείλικτα ερωτήματα που βέβαια δεν απαντήθηκαν από τον κύριο Βρούτση βρίσκονται στο τελευταίο μέρος του ρεπορτάζ.
Ολόκληρη την εφημερίδα,εντελώς δωρεάν,μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ

Την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος», έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η τοπική ΝΔ.

Για πρώτη φορά στα χρονικά υπήρξε σε παρόμοια εκδήλωση τόση έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα και έξω από την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν έρθει από τη Νάξο και την Αθήνα! Ο λόγος της έντονης αστυνομικής παρουσίας ήταν τα επεισόδια που είχαν γίνει την προηγούμενη μέρα στη Νάξο, κατά την επίσκεψη εκεί του υπουργού εργασίας κ. Γ. Βρούτση, σε εκδήλωση της τοπικής ΝΔ.

Συγκεκριμένα, είχαν συγκεντρωθεί πολίτες έξω από το κέντρο «Πανόραμα», που γινόταν η εκδήλωση της ΝΔ Νάξου και φώναζαν συνθήματα κατά του κ. υπουργού. Κρατούσαν ακόμα ένα πανό που έγραφε: «Βρούτσης εχθρός του λαού. Υπουργός Ανεργίας Φτώχειας και Καταστολής».

Τελικά, ο κ. Βρούτσης, έφθασε στο χώρο της εκδήλωσης στη Νάξο με μιάμιση ώρα καθυστέρησης καταφέρνοντας πάντως να μη γίνει αντιληπτός από τους συγκεντρωμένους. Όταν οι διαδηλωτές το αντιλήφθηκαν άρχισαν να αποδοκιμάζουν περισσότερο και συγχρόνως πέταξαν αντικείμενα προς το κτίριο.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν φυσικά την είσοδό τους στο χώρο που γινόταν η εκδήλωση και μέσα εκεί βρίσκονταν πολλοί φίλοι του κυβερνώντος κόμματος.

Στην Πάρο

Όλα τα παραπάνω θορύβησαν τον κ. Βρούτση -όπως ήταν φυσικό- και έτσι μέσα και έξω από την αίθουσα «Αρχίλοχος», στην Παροικιά, υπήρχαν πολυπληθείς ομάδες αστυνομικών.

Όμως και σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Μαρουσώς Σκιαδά, από την Αλυκή, υπήρχαν και στην Πάρο διενέξεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Η κ. Σκιαδά, προσπάθησε στην αίθουσα να μιλήσει και να διαβάσει ένα κείμενο στον κ. υπουργό. Στη συνέχεια η κ. Σκιαδά καταγγέλει:
«Όταν βγήκα έξω με περικύκλωσαν οι φύλακές σας και με απειλούσαν. Τους ζήτησα να μου δέσουν τα χέρια ώστε να είσαστε ασφαλής. Τελικά, μετά από πολύ επιμονή και με την παρέμβαση τη δική σας κατόρθωσα και σας είπα ελάχιστα».

Το τηλέφωνο Βρούτση

Την ίδια ώρα που η τοπική ΝΔ πραγματοποιούσε την εκδήλωσή της στην Παροικιά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου είχαν συνάντηση σε αίθουσα της Νάουσας.

Η εκδήλωση απευθυνόταν μόνο σε κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του κόμματος στο νησί.

Εκεί, σε κάποια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο κ. Βρούτσης είχε πάρει τηλέφωνο το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, κ. Ν. Συρμαλένιο και του είχε ζητήσει να μην προβούν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο.

Όπως μάλιστα ακούστηκε στη συγκέντρωση της Νάουσας, το τηλεφώνημα είχε γίνει πολύ πρωί στον κ. Συρμαλένιο, ενώ υπήρξε παρόμοιο τηλεφώνημα και την προηγούμενη μέρα για τη συγκέντρωση της Νάξου!

Η συγκέντρωση της ΝΔ

Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην Πάρο, αυτή έγινε παρουσία 80-90 ατόμων, που μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν και πολιτευτές από τις Κυκλάδες, στελέχη του κόμματος από την Αθήνα και φυσικά και αστυνομικοί με πολιτικά.

Για την παραπάνω εκδήλωση η τοπική ΝΔ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, που δημοσιεύουμε αυτολεξεί:
«Σε μία κατάμεστη αίθουσα στον «Αρχίλοχο» στις 17/02/2013 και ώρα 11.30
κόπηκε η πίτα της Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα και με κύριους ομιλητές τον Υπουργό Εργασίας και Βουλευτή Κυκλάδων ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ και τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΛΕΒΙΖΟ.

Μετά τον καθιερωμένο χαιρετισμό από τον πρόεδρο Κ. Ροδίτη, αναγνώστηκαν από την Θ. Μανωλάκη μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας Κ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ Ότι λόγω του νομοσχεδίου για την ναυτιλία την επόμενη εβδομάδα, αναβάλει την επίσκεψη του στην αγαπητή Πάρο ώστε ερχόμενος σε 1 μήνα να δώσει λύση στα αιτήματα μας. Επίσης επιστολή του Χ. ΚΟΚΙΝΟΥ που απεσταλμένος με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΑΚΕ διδασκάλων ήταν στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ο πολιτευτής Κυκλάδων Γ. ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ από λάθος συνεννόηση και ο περιφερειάρχης Γ. ΠΑΝΤΑΚΗΣ ως συντονιστής λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας, δεν παρέστησαν

Επιγραμματικά μίλησε και η πολιτευτής Κυκλάδων ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΙΟΥ που πάντα στηρίζει όλες τις Κυκλάδες και ειδικά για την Πάρο η παρέμβασή της στο υπουργείο υγείας καταλυτική, επίσης για την πρωτοβουλία της για τον θρησκευτικό τουρισμό από χώρες της νότιας Αμερικής στα νησιά των Κυκλάδων με την βοήθεια του Σεβασμιώτατου Δεσπότη της νότιας Αμερικής ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ

Ο υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Π. ΑΛΕΒΙΖΟΣ με κύριο θέμα την υγεία ανέφερε ότι άμεσα έρχεται μόνιμος ιατρός ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ενώ από 1/3/2013 έως ότου εξασφαλίσουμε μόνιμο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ, θα έχουμε περιοδικά συνεχόμενα από νοσοκομεία του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Φ. ΦΟΡΤΩΜΑΣ για τα προβλήματα νεολαίας και τουρισμού
Επίσης στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας

Στην ομιλία του ο υπουργός μας με κύρια αναφορά το νομοσχέδιο που κατατίθεται αυτήν την εβδομάδα μιλώντας πάντα σταράτα για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον μίλησε για τις πλαστές συντάξεις, για την αδήλωτη εργασία, για την ελπίδα που όλοι περιμένουμε με τις επιδοτήσεις, για ανέργους, που όπως δήλωσε είναι η μεγαλύτερη πληγή σήμερα.

Η μεγάλη είδηση ότι επανέρχεται ο κοινωνικός τουρισμός

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του ΚΟΣΜΑ ΜΑΡΙΝΑΤΟΥ που κηδεύθηκε την ίδια από την ΑΝΤΊΠΑΡΟ που σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία και των δύο νησιών μας».
  
Τι ήθελε να πει η Σκιαδά

Η εφημερίδα μας δημοσιεύει την ομιλία της κ. Μ. Σκιαδά, που ήθελε να αναγνώσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΝΔ, στον κ. Βρούτση.

Το κείμενο έχει ως εξής:
«κ. Υπουργέ όλα αυτά που είπατε στην ομιλία σας είναι πολύ καλά για τους βολεμένους και γι' αυτούς που δεν πεινάνε. Όχι όμως για τους φτωχούς, τους άνεργους, τους ομολογιούχους, τους δανειολήπτες, τους αρρώστους. Όλα αυτά που είπατε δεν γεμίζουν το στομάχι των πεινασμένων.

Από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι σαν να μας λέτε ότι η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε.

Καλή χρονιά στον άνθρωπο Βρούτση. Όμως για τον υπουργό δεν έχω να δώσω καμιά ευχή, όταν όλη η πατρίδα μου υποφέρει. Όταν υπάρχουν φτωχοί και άνεργοι. Όταν κυκλοφορείς στην Αθήνα και νιώθεις πόνο και μόνο πόνο από τους αστέγους, τους φτωχούς, τα κλειστά καταστήματα.

Εγώ, σας φορολογούμενη πολίτης δεν επιθυμών το αίμα μου να πηγαίνει στα δικά σας προνόμια. Δεν θέλω να έχετε αυτοκίνητα, φύλακες, συντάξεις. Θέλω και εσείς να μπείτε στο ενιαίο μισθολόγιο και εσάς ο μισθός σας να είναι 586 ευρώ, και εσείς να έχετε διαδοχική ασφάλιση και μία σύνταξη.

Μιλάτε για Δημοκρατία. Για ποια Δημοκρατία; Όταν την έχετε περιφράξει με κάγκελα και οι πολίτες δεν μπορούν να πάνε και στον Άγνωστο Στρατιώτη; Όταν αναγκάζεστε να βάζετε κάγκελα, να ρίχνετε χημικά, να λαμβάνετε νόμους για τις απεργίες, δεν έχουμε Δημοκρατία.

Όταν είστε όλοι κουφοί και δεν ακούτε την οργή και τον πόνο του κόσμου έχει τελειώσει η αποστολή σας. Δεν ακούτε τους Έλληνες, τους πολίτες αυτής της χώρας. Ακούτε τους δανειστές, το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες. Μας κάνατε πειραματόζωα.

κ. Βρούτση,
Έχετε ποτέ πεινάσει; Έχετε ποτέ νιώσει το κρύο να σας παγώνει το αίμα; Έχετε μείνει χωρίς σπίτι γιατί σας το πήρε η τράπεζα; Θαρρώ πως όχι! Λοιπόν κύριοι, όλοι εσείς που κυβερνάτε είστε εκτός πραγματικότητας. Είστε απάνθρωποι!

κ. Βρούτση,
Με ρωτήσατε τι επαγγέλλομαι και στην απάντησή μου ότι είμαι συνταξιούχος Ο.Τ.Α. είπατε, μας γιατί διαμαρτύρεσαι, αφού δεν έχει μειωθεί πολύ η σύνταξή σου. Σας ανταπαντώ λοιπόν ότι μειώθηκε κατά 2/3 η σύνταξη του συζύγου μου και η φορολογία μας διπλασιάστηκε. Αλλά, πέραν τούτου ευτυχώς που έχω τη δύναμη και αγωνίζομαι και για τον συνάνθρωπό μου.

Όσο για την ερώτησή σας τι προτείνω, σας θυμίζω ότι κυβερνάτε εσείς και όχι εγώ.
Όσο για το υπουργείο εργασίας, θα πρότεινα να ονομασθεί υπουργείο ανεργίας, δουλείας και φτώχειας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom