Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Φωτορεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και το κλείσιμο της Εθνικής οδού στο Αγρίνιο


Διπλή κινητοποίηση σήμερα από αγρότες-μέλη της ΠΑΣΥ και μέλη του ΠΑΜΕ, για τα αγροτικά ζητήματα και τα χαράτσια αντίστοιχα στο Αγρίνιο

Μέλη της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων και στη συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου


Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν αρχικά έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, ενάντια στις νέες αυξήσεις στο ρεύμα, ενώ στη συνέχεια, λίγο μετά τις 11 κινήθηκαν προς την πλατεία Δημοκρατίας, όπου και διαδήλωναν αγρότες - μέλη της ΠΑΣΥ και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας.


Μετά από απόφαση όλοι οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς τον κόμβο του Αγίου Δημητρίου, όπου και έγινε ο συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού, για ένα εικοσάλεπτο περίπου. Οι αγρότες θα παραμείνουν στο σημείο και υπάρχουν σκέψεις εκπρόσωποι τους να μεταβούν στην έκθεση Agrotica 2013 στη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κινητικότητα αυτές τις μέρες υπάρχει και από βαμβακοπαραγωγούς της Παραχελωϊτιδας και του Ευηνοχωρίου, που πιθανότατα να υπάρξει απόφαση για συγκέντρωση στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.


Οι αγρότες παρέταξαν αγροτικά μηχανήματα πάνω στην πλατεία ενώ σύντομη ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας Σπύρος Κοτοπούλης. Παρών ήταν και ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κοτοπούλης τόνισε πως τα μετρα της κυβέρνησης οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση του μικρομεσαίους αγρότες. "Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Πρέπει να βρεθούμε όλοι στους δρόμους του αγώνα. Ήδη από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη νέα αγροτικά μπλόκα στήνονται καθημερινά."

Ακολούθησε πορεία με τρακτέρ και οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου, όπου τις τελευταίες μέρες βρίσκονται αγρότες με τα μηχανήματα τους για να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματα τους. Εκει απέκλεισαν την εθνική οδό και αναμενεται να καθορίσουν τη στάση τους. Στην περιοχή, προκληθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα και τα οχήματα κινούνταν απο παρακαμπτήριους δρόμους, για όση ώρα διήρκησε το μπλόκο.

από agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom